HABERDENİZLİ.COM / SEBAHATTİN ALP (Özel haber)

Osman Özköylü ile ilk 8 haftada 13 puan toplayan Denizlispor, Yücel İldiz yönetimde çıktığı 24 maçta53 puan topladı.  İldiz’le adeta şaha kalkan Denizlispor 9 yıllık Süper Lig özlemine son verdi.

Spor Toto 1.Ligde son günlerini yaşayan Denizlispor’da Süper Lig için geri sayım başlarken, başarıda ki en büyük pay sahiplerinden biride hiç kuşkusuz ki tecrübeli teknik adam Yücel İldiz. 8. Haftada 4 Galibiyet 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet sonrası 13 puanla 7.sırada bulunan Denizlispor’da ki görevine 9.hafta başlayan Yücel İldiz’le Denizlispor adeta şahlandı. Yücel Hoca ile Denizlispor 24 maçta 15 galibiyet, 8 beraberlik ve 1 yenilgi alarak müthiş bir grafik yakaladı ve 53 puan topladı. İldiz, Denizlispor ile ligdeki tek mağlubiyetini içerde Osmanlıspor’a karşı 2-0’lık sonuçla aldı.

denizlispor

Çağdaş futbol oynadık
Denizlispor Teknik Direktörü Yücel İldiz, geride kalan 32 haftada Denizlispor olarak çağdaş futbol oynadıklarını ve oyunu çirkinleştirmeden içeride dışarıda açık futbol oynadıklarını söyledi. İldiz, Türk futbolunun geleceği adına futbolun güzel yanlarını sahaya yansıtmaya çalıştıklarını açıkladı. Geniş kadroya sahip olmadıklarının altını çizen tecrübeli teknik adam “Kısıtlı kadromuz var. Oyuncu yapımızdan kaynaklana bir oyun sistemimiz var. Ön tarafta ki arkadaşlarımız yani ikinci ve üçüncü bölgedekiler hep koşu yapan arkadaşlar. Son zamanlarda o bölgelerde fazla rotasyon yapamadık. İç sahada kapanan takımlara karşı zorlandık. Bizim de zaaflarımız oldu belki de” diyerek özeleştiride bulundu.

denizlispor

İldiz, “Geçmişte düşmemeye oynayan, sıkıntılar yaşayan, averajla kümede kalan ve ortalama bin 500 taraftara oynayan Denizlispor’dan bugünlere geldik Geldiğimizde idman boykotu vardı. Şimdi 15 bin taraftara ulaştık. Kenetlendik. Oralardan bugünlere geldik. Yardımcı ekibim de çok iyi. Hem futboldan gelmeler, hem de çağdaş bir ekibe sahibim. Antrenmanın her karesi, planlı programlı gitti ve semeresini şimdi gördük” dedi.

denizlispor

Yönetime teşekkür
Gençlerbirliği maçı sonrası soyunma odasına Başkan Ali Çetin ile sarmaş dolaş giren Teknik Direktör Yücel İdiz, yeşil siyahlı yönetime övgüler yağdırdı. İldiz, “Ekonomik şartlarla çok zorlanan başta yönetim olmak üzere şehrin tüm katmanları şampiyonluk için çalıştı. Camiamıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnançlarını kaybetmediler. Denizli’de her zaman olumlu hava var. Taraftarlarımız da bizi hep desteklediler” diye konuştu.

denizlispor