HABERDENİZLİ.COM / SEBAHATTİN ALP

Spor Toto 1. Lig'de şampiyon olarak 9 sezon sonra Süper Lig'e dönen Yukatel Denizlispor, Hatayspor'dan Caner Hüseyin Bağ ve Murat Paluli ile söz kesti. Geçtiğimiz sezon Hatayspor formasıyla çok başarılı bir sezon geçiren ve Süper Lig'in kapısından dönen iki futbolcu, bir aksilik çıkmadığı takdirde bayram sonu imzaları atacak.

LİSTE KABARIK
Teknik direktör Yücel İldiz'in transfer listesinde ilk sıralarda yer alan iki oyuncunun da Denizlispor'un teklifine sıcak baktığı öğrenildi. Caner Hüseyin Bağ ve Murat Paluli'nin sözleşmeleri 31 Mayıs'ta sona erdi. Yukatel Denizlispor'un transferde listesi çok kabarık. Akhisarsporlu kanat oyuncusu Güray Vural, Portekizli orta saha oyuncusu Helder Barbosa, Kayserispor'dan Portekizli sağ bek Tiago Lopes, Bursaspor'dan Yusuf Erdoğan ve Aytaç Kara, Beşiktaş'tan Umut Nayir, Galatasaray'dan Emrah Başsan, Portekiz ekibi Portimonense'den Kolombiyalı forvet oyuncusu Jackson Martinez, Kasımpaşa'dan Kosovalı orta saha oyuncusu Loret Sadiku, Ankaragücü'nden Jamaikalı golcü Dever Orgill, Berliner AK'dan Tolcay Ciğerci ve Fortuna Köln'den Okan Kurt isimleriyle ilgilenen Horozlar, transfer bütçesi olarak 70 milyon lira ayırdı. Başkan Ali Çetin, "Yerli ve yabancı en az 14 futbolcu transfer edeceğiz. Takviyelerin büyük bir bölümünü top başı yapacağımız 25 Haziran tarihine kadar gerçekleştireceğiz" dedi.

239 MAÇTA, 4 GOL ATTI
ERZURUM ekibi Kazım Karabekir Sanayispor'da amatör olarak futbola başlayan Murat Paluli, Medipol Başakşehir altyapısına transfer edildi. 2013 yılında Körfez İskenderunspor'da profesyonel imzayı atan 25 yaşındaki defans oyuncusu, 2015'te Erzurumspor BŞB'ye transfer oldu, geçen sezonun devre arasında da Hatayspor'un yolunu tuttu. Akademi liglerinde 18 maça çıkan Murat, Türkiye Kupası'nda 8, 1. Lig'de 33, 2. Lig'de 99, 3. Lig'de 18, U-21 Ligi'nde 63 olmak üzere kariyerinde 239 karşılaşmaya çıktı, 4 gol attı.

DENİZLİ'DE HEDEF SİSSOKO
Yukatel Denizlispor, transferde Akhisarsporlu oyunculara gözünü dikti. Eski futbolcusu sol kanat Güray Vural'la prensipte anlaşma sağlayan, orta saha oyuncusu Helder Barbosa ile de sona yaklaşan yeşilsiyahlılar, Abdoul Sissoko'yu da gündemine aldı. Teknik direktör Yücel İldiz'in istediği 29 yaşındaki deneyimli futbolcu son 3 sezon Akhisarspor'da top koşturdu. Güçlü fiziği ve tekniği ile dikkat çeken Sissoko, geride kalan sezonda 32 Süper Lig, 6 UEFA Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası, 1 de Süper Kupa olmak üzere 45 maçta forma giydi. Oyuncunun sözleşmesi geçtiğimiz ay sonunda bitmişti.