HABERDENİZLİ.COM / SEBAHATTİN ALP

Spor Toto 1. Lig'de çarşamba günü oynanacak Denizlispor-Altay karşılaşmasında tüm gözler iki takımın golcülerine çevrildi.54 puanla zirvede yer alan ev sahibi Denizlispor'un en büyük kozları toplam 18 gol atan Burak Çalık ve Mehmet Akyüz olacak. Bu sezon takımı adeta sırtlayan ikiliden Mehmet 10 kez fileleri sarsarken, Altay'ın eski golcüsü Burak Çalık ise 8 maçta gol sevinci yaşadı.

TAKIMI SIRTLIYORLAR
Yeşil-siyahlılarda iki golcünün yanı sıra kanat oyuncusu Ziya ve orta saha Recep de 8'er gol attı. Devre arasında Ankaragücü'nden transfer edilen Nijeryalı Kehinde ise 3 kez sevinç yaşadı. Play-Off hesapları yapan 37 puanlı 10. sıradaki Altay'da ise Marco Paixao ve Kappel takımı sırtlayan isimler oldu. Portekizli Paixao 25 maçta 21 gol atarak krallıkta ilk sıraya çıktı. Kappel de 24 müsabakada ağlara 7 gol bırakarak önemli katkı sağladı.

HEYECAN DORUKTA
Golcülerinden tam verim alan iki Ege ekibinin kritik derbi müsabakası şimdiden heyecan yarattı. İki Ege ekibinden Denizlispor, şampiyonluk yolunda yara almak istemezken, ligin ikinci yarısında büyük bir çıkış yakalayan Altay da Play-Off yarışından kopmak istemiyor. İki takımda da gözler golcülerinde olacak.

DENİZLİ'NİN BİTİRİM İKİLİSİ
Denizlispor'da golcüler iyi bir sezon geçiriyor.
Mehmet Akyüz 10 gol atarken, Burak Çalık ise 8 kez fileleri havalandırdı. İkili kritik maçlarda attıkları gollerle takımlarına hayat verdi.
Mehmet Akyüz ile Burak Çalık, Altay'ı yeneceklerini belirterek, gol sözü de verdi.

ALTAY'IN 'PAŞA'SI OLDU
Altay'ın sezon başında Polonya ekibi Lechia Gdansk'tan transfer ettiği Portekizli golcüsü Paixao, 25 maçta 21 gol atarak krallıkla ilk sırada yer alıyor. Hollandalı Kappel de 24 müsabakada ağlara 7 gol bıraktı. Paixao ve Kappel, gollere devam edeceklerini ifade etti

İLDİZ: HAFİFE ALMIYORUZ
Ege derbisinde Altay'ı yenmenin hesaplarını yapan Denizlispor'da teknik direktör Yücel İldiz, rakiplerini hafife almadıklarını söyledi. İzmir ekibinin teknik direktör Sait Karafırtınalar ile çıkış içinde olduğunu belirten Yücel İldiz, "Milli arayı çok iyi geçirdi. İyi de hazırlandık. Altay karşısında hata yapma lüksümüz yok. Taraftarımızın desteğiyle maçı kazanmak istiyoruz" dedi.

KARAFIRTINALAR: İŞİMİZ ZOR
Altay Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar, lider Denizlispor ile oynayacakları maçın çok zor geçeceğini söyledi. Ege derbisine yakışan bir maç olmasını isteyen Karafırtınalar, "Rakibimizin güçlü yönleri var. Evlerinde oynamanın avantajını kullanmaya çalışacaklar. Telafisi olmayan bir karşılaşmaya çıkacağız. Play-Off hedefinde yara almamak için sahada savaşacağız. Takımıma güvenim tam" diye konuştu.