HABERDENİZLİ.COM / SEBAHATTİN ALP

Ekonomik kriz nedeniyle son 9 sezonda büyük sıkıntılar yaşayan ve yıllarca ligde kalmak için çırpınan Denizlispor ilk kez Süper Lig'e bu kadar çok yaklaştı. Bitime 8 maç kala Süper Lig için büyük avantaj elde eden yeşil-siyahlılar hedefe ulaşması halinde sadece prestij değil, ekonomik anlamda da büyük kazançlar sağlayacak.

Yaklaşık 30 milyon liralık borcu olan yeşil-siyahlılar ligi ilk iki içerisinde bitirirse Süper Lig'e ayak bastı parası olarak 50 milyon lirayı kasasına koyacak. Ayrıca 40 milyon liraya yakın havuz gelirinin de sahibi olacak olan Horozlar, Spor Toto, reklam ve hasılat gelirleri hariç performans ve sıralama primleriyle neredeyse 120 milyon lirayı kasasına koyacak.

KONUK ALTAY
Spor Toto 1. Lig'de 54 puana sahip lider Abalı Denizlispor, bugün evinde Play-Off hesapları yapan Altay ile kozlarını paylaşacak. Atatürk Stadı'nda Sarper Barış Saka'nın yöneteceği karşılaşma saat 19.00'da çalacak. Ev sahibi yeşil-siyahlılarda hasta olan orta saha Recep ve sakatlığını atlatan kanat Ziya Alkurt görev verilmesi durumunda şans bulacak. Horoz'da, stoper Taha Can Velioğlu sezonu kapattı. Konuk Altay'da ise orta saha oyuncusu Oğuz Han mücadelede forma giyemeyecek. Karşılaşmanın bilet fiyatları VIP ve Gold tribün 100, kapalı B ve D üst 35, kapalı A-E alt ve üst 25, maraton 15, kale arkası ile misafir tribün 10 TL olarak belirlendi.

İKİ TEKNİK ADAM DA İDDİALI
Liglere verilen arayı iyi değerlendirdiklerini belirten Denizlispor teknik patronu Yücel İldiz, "Oyuncularımın moralleri yerinde. Altay ligde bulunduğu konumdan dolayı buradan puanla dönmek isteyecektir. Liderlik pozisyonumuzu korumak için sahaya çıkacağız" diye konuştu. Altay'ın teknik direktörü Sait Karafırtınalar ise, "Denizlispor çok güçlü bir ekip. Ancak biz her maçımızı kazanmak için oynayacağız" yorumunu yaptı.

BURAK İÇİN DUYGUSAL MAÇ
Altay'da 2008-2011 yılları arasında forma giyen ve önemli başarılara imza atan Burak Çalık bugün kritik maçta eski takımına karşı forma giyecek. Bu sezon oynadığı futbolla şampiyonluğa koşan Denizlispor'a önemli katkılarda bulunan Burak, 8 gol atmış birçok golün de hazırlayıcısı olmuştu. Burak, Altay'da unutulmaz güzel günler yaşadığını belirtirken, "Orada da mutluydum, burada da çok mutluyum. Futbolda bu tür duygusallıklar hep yaşanıyor. Ancak biz profesyoneliz. Şimdi Denizlispor'da ekmek yiyorum. Hedefim burada şampiyonluk yaşayıp Süper Lig'de oynamak" dedi.