Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen illere yapılan yardım ve destekler devam ediyor. Depremin ardından bölgeye erzak, gıda, kıyafet, soba, hijyen ürünü, kömür, personel, iş makinası gönderen ve aş evi kuran Çivril’de bir yardım da öğrenci servisçiliği yapan Süleyman Dede’den geldi.

Çıtak Kıralan mahallesinden Çivril’e öğrenci getiren Dede Şubat ayı servis ücretini AFAD aracılığı ile deprem bölgesine gönderdiğini duyurdu. Sosyal Paylaşım sitesindeki sayfasından her yıl aynı dönemde bağış ve yardım yapacağını duyuran Süleyman Dede “Ben Denizli Çivril Çıtak mahallesinde Okul servisiyim. Ülkemizin yaşadığı bu acıya duyarsız kalmamak için bu ay ki Milli Eğitimden alacağım Çıtak ile Çivril arasındaki okul servis aylığımın tümünü ve Allah nasip ederse her sene bu ay bu işi yaptığım sürece senelik bir aylığımı TÜRK KIZILAYI ve AFAD’a bağışlıyorum” dedi.

Yaşanan acılara el birliği ile merhem olunması gerektiğini belirten Süleyman Dede paylaşımında “sizlerden sadece en kolay olanı istiyorum bu paylaşımı paylaşmanızı ve Türkiye genelindeki imkanı olan bütün servislerimize ulaşabilmemizi istiyorum. Okul servisleri Fabrika servisleri tüm kamu kurum ve kuruluşların servisleri tarım işçisi taşıyan servisler imkânı olan tüm bütün servisçi kardeşlerim lütfen elimizi bizlerde taşın altına koyalım bu acıya bir nebze olsun bizlerde merhem olalım bu yara kolay kolay kapanmaz. Allah Devletimize Milletimize zeval vermesin gücü yeten yetmeyen imkanı olan olmayan herkesten Allah razı olsun. Hayrınız ve yardımlarınız şimdiden kabul olsun inşallah” ifadelerine yer verdi.

genççivril