Haberdenizli.com

Deprem sonrası başta AFAD olmak üzere, deprem bölgesine giden Türkiye'den ve Dünya'dan bir çok arama kurtarma ekibi çok sayıda insanı ve hayvanı canlı olarak çıkardı. Depremin üzerinden 170 saat geçmesine rağmen umutlar hala tükenmedi. 170. saatte Denizli'den bölgeye giden gönüllü ekibi bir köpeği uzun uğraşlar sonucunda canlı olarak çıkardı.

Depremden en fazla etkilenen illerden biri olan Hatay Kırıkhan'da enkaz altında canlı olduğunu hissettikten sonra çalışmalara başlayan Denizli gönüllü kurtarma ekibi 170. saatte bir köpeği canlı olarak çıkardı. 

Enkaz altından çıkarılan köpeğin sahiplerinin sevinci duygu dolu anlaş yaşanmasına sebep oldu. Canlı olarak kurtardıkları köpeğin etrafında sevinç yumağı oluşturan gönüllüler. 170 saat sonra canlı bir köpeği kurtardıkları için mutlu olduklarını söylediler. 

Bunun yanında, Denizli gönüllü ekibi, Çarşamba günü gittikleri deprem bölgesinde 2 canlı vatandaş çıkardıklarını, maalesef 21 tane hayatını kaybeden vatandaşı da enkaz altında çıkararak cenaze sahiplerine teslim ettiklerini belirttiler.