HABERDENİZLİ.COM

Trafik sorunu ve coğrafi şartlar düşünülerek acil vakalarda hava yolu ile kan taşımak için geliştirilen ‘Hızır’ adı verilen proje ile kan ürünlerinin temininde güçlük yaşanan bölgelerde hızlı ve etkin kan nakli yaparak hayatları kurtaracak. Drone ile 20 ünite kan taşıma kapasitesinin yanı sıra ilaç, serum, panzehir gibi diğer tıbbi malzemelerin de nakledilecek.

Denizlili Doktorun ‘Hızır’ Projesi Hayat Kurtaracak

Yaklaşık bin metre yüksekliğe çıkıp saatte 50 kilometre hıza ulaşarak 25 kilometrelik uçuş mesafesine sahip olan "Hızır" adlı drone, kan ürünü temininde güçlük yaşanan bölgelerde hızlı ve etkin kan nakli yaparak hayat kurtaracak. Denizlili Doktor Can Özlü, Ülkemizde ilk defa kullanılması yakin zamanda planlanan acil kan ilaç, organ, serum, panzehir ihtiyacına yönelik sağlık ve teknolojiyi birleştiren bir proje geliştirdik” dedi.

Denizlili Doktorun ‘Hızır’ Projesi Hayat Kurtaracak

EKSİKLİK DOLDURULACAK

iç Hastalıkları ve Hematoloji Uzmanı Kan Merkez Sorumlu Hekim Can Özlü, “Kan ve ürünlerinin ilaçların acil şartlarda hastalara ulaşımındaki eksikliği doldurmak  basta hayat kurtarmak ve ülkemize sağlık teknoloji yeniliğini birleştirerek için yaptık. HIZIR drone özellikleri kabaca 20 ünite kani kanın taşınma koşullarına uygun şekilde taşıyabiliyor. yaklaşık 1saat kadar havada kalıyor. Kendi ağırlığını taşıyarak havada kalış suresi uzun ülkemizde bir başka drene daha yok. şimdilik yüzde 80’ni yerli ve milli zamanla tamamen yerli milli yapmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Denizlili Doktorun ‘Hızır’ Projesi Hayat Kurtaracak

Denizlili Doktorun ‘Hızır’ Projesi Hayat Kurtaracak