Denizli'nin Serinhisar ilçesinde, bir tırın otomobili 69 metre sürükleyerek domates yüklü minibüsle arasında ezdiği feci kazada 80 yaşındaki Havana Kural hayatını kaybetti, 2 kişi ağır yaralandı. Resmi tutanaklarda 'tam kusurlu' bulunan tır sürücüsünün adli kontrol şartıyla serbest bırakılması acılı aileyi isyan ettirdi.
Otomobili 69 Metre Boyunca Sürükledi
Olay, 20 Eylül Pazar gecesi Serinhisar ilçesine bağlı Yassıhüyük Mahallesi'nde meydana geldi.
Edinilen bilgilere göre, H.K. idaresindeki 35 CPY 626 plakalı tır, aynı istikamette önünde seyreden Celal Ö. yönetimindeki 20 ES 158 plakalı otomobile arkadan şiddetle çarptı. Çarpmanın etkisiyle tamamen kontrolden çıkan tır, otomobili önüne katarak tam 69 metre boyunca sürükledi. Duramayan tır, sürüklediği otomobili önündeki domates yüklü minibüse çarparak iki devasa araç arasında adeta presledi.
1 Ölü, 2 Ağır Yaralı: Sürücü Serbest Kaldı
İki araç arasında ezilerek demir yığınına ve hurdaya dönen otomobilde bulunan 80 yaşındaki Havana Kural, olay yerinde feci şekilde hayatını kaybetti.
Otomobil sürücüsü Celal Ö. ve eşi Sultan Ö. ise kazadan ağır yaralı olarak kurtarıldı. Sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan yaralılardan Sultan Ö.'nün yoğun bakım ünitesinde hayati tehlikesinin sürdüğü, vücudunda 5 farklı yerde ciddi yaralanmalar oluşan sürücü Celal Ö.'nün de tedavisinin devam ettiği öğrenildi. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan tır sürücüsü H.K. ise tedavisinin ardından gözaltına alındı ancak çıkarıldığı adli makamlarca 'adli kontrol' şartıyla serbest bırakıldı.
Acılı Aileden Karara İsyan: "Ortada Tam Kusur ve Kayıp Var"
Kazanın ardından hazırlanan polis tutanağında, tır sürücüsü H.K.'nin Karayolları Trafik Kanunu'nun 56/1-c maddesi uyarınca "önündeki aracı güvenli mesafeden izlememe" kuralını ihlal ettiği ve kazada tek kusurlu taraf olduğu kesinleşti.
Tam kusurlu olmasına rağmen tır sürücüsünün serbest kalmasına isyan eden ve hukuk mücadelesi başlatan aile, yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Bir canı hayattan koparan ve otomobili 69 metre boyunca sürükleyecek kadar göz göre göre gelen bu vahim kazaya rağmen sürücü H.K., sevk edildiği adliyede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutanakta kusuru tam olarak tescillenmiş bir sürücünün serbest kalmasına göz yummayacağız. Göz göre göre gelen bu sorumsuzluğun karşılığı serbest kalmak olamaz. Adaletin tecelli etmesini ve bu sürücünün tutuklanmasını istiyoruz."
Acılı ailenin karara itiraz ederek adli sürecin peşini bırakmayacağı öğrenildi.




