Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi sanığın tutuksuz yargılanmasın karar verirken, cinsel istismar suçunun işlendiği ancak kız öğrencilerin rızası olduğu söylendi.

Ülke genelinde şubeleri bulunan ünlü kolejin Denizli’nin Sümer mahallesi kampüsünde görevli fizik öğretmeni M.G.’nin iki kız öğrencisine karşı gerçekleştirdiği taciz olayında mahkeme kararını verdi. Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi, öğretmenin şantaj suçunu işlediğini kabul etmesine rağmen kızların rızası olduğunu varsayarak cinsel istismar suçuna nazaran daha hafif cezası olan reşit olmayanla cinsel ilişki suçundan sanığın cezalandırılmasına karar verirken aynı zamanda dosya kesinleşene kadar sanığın tahliyesine karar verdi.

16 YAŞINDAKİ ÇOCUKLARIN ‘RIZASI VR’ DENİLDİ

Mahkeme kararına göre; 2021 Kasım ayı ve öncesinde ünlü kolejde çalışan fizik öğretmeni iki kız öğrenciyi ders çalıştırmak amacıyla evinde çağırdıktan sonra odaları kilitleyerek zorla alıkoyarak cinsel içerikli görüntülerini çekti. Daha sonra bu görüntüleri kullanarak şantaj yapan öğretmen iki kız öğrenciye defalarca cinsel istismarda bulundu. Yargılama süresi boyunca 1 yıl tutuklu bulunan öğretmen hakkında bugün karar verildi. Karara göre 16 yaşındaki iki kız öğrenciye karşı şantaj ve reşit olmayanla cinsel ilişki suçundan cezalandırılan öğretmen aynı zamanda tahliye edildi. İstinaf ve Yargıtay süreçlerinden sonra dava kesinleşene kadar sanık tutuksuz yargılanacak.

SAVCI İTİRAZ ETTİ

Öğretmenin çektiği görüntülerle yaptığı şantajlarda öğrencileri erotik filmlerde oynatacağını söylediği belirtildi. Mahkeme ise şantaj suçunun oluştuğunu kabul etmesine rağmen mağdurların rızası olduğuna hükmetti. Buna göre toplamda 16 yıl 5 ay hapis cezası alan öğretmen yargılama bitene kadar tutuksuz yargılanacak. Cumhuriyet savcısı, sanığın nitelikli cinsel istismar suçundan cezalandırılmasını talep ve mütalaa etmesine rağmen mahkemenin alt sınırdan verdiği ceza kararına karşı istinaf yoluna başvurdu. Mağdurların aileleri ise karara karşı itiraz edeceklerini, verilen cezanın ve tahliye kararının vicdanları zedeleyici olduğunu, çocuklarının hayatlarından endişeli olduklarını belirtti.