Denizli’nin Buldan ilçesinde 6 gün boyunca süren orman yangını güçlükle kontrol altına alındı. Resmî rakamlara göre yaklaşık 100 bin dekar alanın kül olduğu yangın, ekosisteme büyük zarar verdi. Yangının ardından bölgede ortaya atılan iddialar ise dikkat çekti.

Buldan Doğal Hayatı ve Kültürünü Koruma Derneği Başkanı Sait Yalçın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yangının başladığı Aktaş Mahallesi’nde, yangından birkaç hafta önce bazı arsaların maden şirketleri tarafından satın alındığını öne sürdü.

Yalçın’ın paylaştığı belgelere göre, Set Global Maden ve Enerji Şirketi, 18 Şubat 2025’te Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nden aldığı “ÇED gerekli değildir” kararıyla bölgede feldispat maden arama izni aldı. Ayrıca aynı bölgede Kuantum Mineral Madencilik Ltd. Şti. ve 6A Maden ve İnşaat Şirketi de ruhsat başvurusunda bulundu.

Denizli'de 15, 16 ve 17 Aralık'ta 7 İlçede Elektrik Kesintisi
Denizli'de 15, 16 ve 17 Aralık'ta 7 İlçede Elektrik Kesintisi
İçeriği Görüntüle

“Yanan bölgelerde arsa satışlarına dair duyumlar aldık. Bu bölgelerin maden sahasına dönüşüp dönüşmeyeceğini yakından takip edeceğiz” diyen Yalçın, konunun takipçisi olacaklarını vurguladı.