Olay, 29 Ağustos günü Gölemezli Mahallesi’nde yaşandı. Ailesinin yanından ayrılan H.B. bir daha geri dönmeyince yakınları durumu jandarmaya bildirdi. AFAD, sivil toplum kuruluşları ve jandarma ekipleri bölgede geniş çaplı bir arama başlattı. Yapılan kamera incelemelerinde H.B.’nin önce Tepeköy muhtarlığı önünde, ardından Yenicekent sapağı – Buldan yolu üzerindeki bir akaryakıt istasyonunda görüldüğü, daha sonra da Sarayköy yönüne doğru yürüdüğü tespit edildi.
Yaklaşık 35 saat süren arama çalışmalarının ardından, 30 Ağustos gecesi saat 23.45 sıralarında gelen ihbar üzerine harekete geçen ekipler, H.B.’yi Acıpayam Alaattin Mahallesi’nde buldu. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen çocuk ailesine teslim edildi.
Aile, çocuğun bulunmasında emeği geçen jandarma ekipleri ile arama-kurtarma çalışmalarına katılan tüm ekiplere teşekkür etti.





