Genç Çivril Gazetesi'nin haberine göre, Denizli’de bazı fırın işletmecileri, aldıkları karar sonrasında 8 lira olan ekmek fiyatını 6 liraya düşürdü. Söz konusu indirimin olduğu fırınlara yönelen tüketiciler, indirimin tüm fırınlarda olmadığını fark edince indirimin nedenini merak etmeye koyuldu. Peki, Denizli’nin bazı fırınlarında ekmek neden 6 lira

E Ticaret Fikirleri: En Karlı E Ticaret Ürünleri E Ticaret Fikirleri: En Karlı E Ticaret Ürünleri

Fırıncılar Arası Rekabet

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, ekmek fiyatlarındaki bu düşüşün fırıncılar arasındaki rekabetten kaynaklandığını söyledi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Karadaban, “Şu an Denizli’de fırıncılar arasında bir rekabet var. Bu rekabetten dolayı bazı fırıncılar fiyat indirimine gitmiş durumda. Aslında bırakın indirimi, maliyet hesaplarına göre ekmeğin 10 lira olması lazım. Diğer illerde oldu hatta. İnat uğruna zarar ediyorlar ama yine de devam ediyorlar.” dedi.

Denizli’de Ekmeğe Zam Bekleniyor mu?

Yüksek enflasyonla birlikte artan ekmek maliyetlerinin olduğu bu dönemde “Ekmeğe zam gelecek mi?” sorusuna yanıt veren Karadaban, “Şu an böylesine rekabetin olduğu bir ortamda zam yapmak anlamsız olur. Yakın zamanda zam görünmüyor” ifadesinde bulundu.