Fatih Mahallesi Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği ve Fatih Muhtarlığı ortaklığında 7 yıldır gerçekleştirilen asırlık gelenek ‘Çörek Derme’ etkinliğini Ramazan Bayramı arifesinde bir kez daha gerçekleştirdi. 1932/1 sokakta bulunan parkta gerçekleştirilen etkinlikte, hazırlanan çörekler, börekler ve ikramlar çocuklara dağıtılırken, çocuklar adeta şenlik yaşadı. Festival havasında gerçekleşen Çörek Derme etkinliğine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili Adayı Şeref Arpacı’da katılarak çocukların mutluluğuna ortak oldu.

“ASIRLIK BİR GELENEK”

Fatih Mahallesi Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği ile birlikte 7 yıldır etkinliği Fatih Mahallesinde gerçekleştirdiklerini belirten Mahalle Muhtarı Ramazan Yerli, “Asırlar öncesinden gelen güzel bir geleneğimizi mahallemizde yaşatıyoruz. Bayram arifelerinde çocuklarımızı özenle hazırlanan ikramlıklar dağıtılıyor. Çocuklarımızın mutluluğunu görmek ise bize yetiyor. Bu geleneğimizi mahallemizde yaşatmaya, gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz” dedi. 

“ÇOCUKLARIN MUTLULUĞUNA ORTAK OLDU

CHP Denizli Milletvekili Adayı Şeref Arpacı’da Çörek Derme etkinliğinde çocuklara ikramlar dağıtarak, çocukların mutluluğuna, sevincine ortak oldu. Asırlık böylesi güzel bir geleneğin yaşatılmasının önemine vurgu yapan Arpacı, “Denizli halkımızın, milletimizin Ramazan Bayramını kutluyorum. Bayram arifesinde yaşatılan asırlık Çörek Derme etkinliğine katılmanın özel hazzını yaşıyorum. Mahallelerimizle bir arada olmanın yanı sıra geleceğimiz çocuklarımızın sevincini, heyecanını bu güzel ortamda yaşamak ayrı bir güzellik oldu” dedi.

denizlide-asirlik-gelenek-corek-dermede-cocuklar-sendi3denizlide-asirlik-gelenek-corek-dermede-cocuklar-sendi1