Aktaş ve Cumalar köyleri sınırları içinde bulunan dere kenarında bulunan Kızıl Geyik’ in dereye su içmeye indiği sırada kurtlar tarafından parçalandığını belirten yöre halkı “dağda kurt sayısı çok arttı. Gece evlere kadar geliyorlar. Sürü ve evdeki hayvanlarımız da büyük risk altında” diyerek yetkililerden yardım istediler. Koyun ve sürü otlatmaya çıkarken tedirgin olduklarını ifade eden çobanlar “özellikle dağ köylerinde gündüz bile hayvan otlatmaya çıkmaya korkuyoruz. Sürü halinde gezen kurtlar köpeklere de saldırıyorlar. Hayvanların ve bizim can güvenliğimiz yok” dedi.

Geyiği 2 saate bitirdiler

Dere kenarında bulunan geyik kemiklerinin yeni olduğunu belirten çobanlar “köyden bir çoban arkadaş sabah hayvanlarını otlatmaya götürürken su kenarında bu manzara ile karşılaşmış. Bu bölge bizim sürekli kullandığımız güzergâh akşam eve dönerken bu kemikler yoktu. Demek ki sabah erken saatlerde su içmeye inen geyik kurt saldırısına uğradı ve iki üç saat içinde de tamamen yendi. Koca geyiği bu kadar sürede büyük bir grup bu şekilde bitirebilir” diyerek yardım istediler.

Yaban hayatı da tehlikede

Kurtların yaban hayatına çok zarar verdiğini belirten çobanlar “kurt sürüleri gece köy içinde kadar geliyor. Küçük baş hayvanların yanı sıra inek ve Yılkı atlarına da saldırıyorlar. Bu yıl çok fazla kurt var. İneklerin koyunların yanı sıra yılı atları ile Kızıl Geyikler de büyük tehlike altında” dedi.