Denizli'de Kırtasiyelere Sıkı Takip, Raf ve Kasa Fiyatları Tek Tek İnceleniyor!
Denizli'de Kırtasiyelere Sıkı Takip, Raf ve Kasa Fiyatları Tek Tek İnceleniyor!
İçeriği Görüntüle

Denizli'de 2026-2027 eğitim-öğretim yılı, Vali Recep Yazıcıoğlu İlkokulu'nda düzenlenen coşkulu bir törenle başladı. İl genelindeki 933 okulda 190 binden fazla öğrencinin ders başı yaptığı günde ilk ders zili, Denizli Valisi Yavuz Selim Köşger ve öğrenciler tarafından hep birlikte çalındı.

Miniklere Çiçekli Karşılama ve Zeybek Gösterisi

Yaz tatilinin sona ermesiyle birlikte Denizli'de on binlerce öğrenci ve öğretmen için yeni eğitim maratonu başladı.

Vali Recep Yazıcıoğlu İlkokulu’nda düzenlenen resmi açılış töreni, öğrencilerden oluşan folklor ekibinin sergilediği zeybek gösterisiyle renklendi. Törenin en anlamlı anlarından biri ise okula yeni başlayan 1. sınıf öğrencilerinin, 4. sınıf öğrencileri tarafından çiçeklerle karşılanması oldu. Protokol konuşmalarının ardından ilk ders zili çalınarak eğitim yılı resmen başlatıldı.

Denizli Okullar Acildi Ogrenciler Ciceklerle Karşilandi4

Vali Köşger: "Eğitim ve Güvenlik Altyapımızla Hazırız"

Açılış töreninde konuşan Denizli Valisi Yavuz Selim Köşger, kentin eğitim ve fiziki altyapısının oldukça güçlü olduğuna dikkat çekti. Denizli'nin fiziki mekan itibarıyla daha önce görev yaptığı iller arasında en iyisi olduğunu belirten Vali Köşger, şu önemli mesajları verdi:

"Çok güzel, cıvıl cıvıl bir ortamdayız. Çocuklarımızın neşesi bize güven veriyor. Bütün okullarımızla, fiziki mekanlarımızla birlikte Denizli olarak hazırız. Bu sene, ilave tedbirlerimizi de aldık. Okul bahçelerinde ve okul içlerinde görevlilerimiz var; Denizli’ye binleri aşkın ilave kadro tahsis ettik. Geçen yıl sadece bir okulumuzda ikili eğitim yapılıyordu. Bu yıl ise güçlendirme yapmak maksadıyla bazı okullarımızı kapattığımız için 9 veya 10 okulumuzda ikili öğretim yapılacak. Hiçbir bahanemiz yok, başarıyı yakalayacağız."

Denizli Okullar Acildi Ogrenciler Ciceklerle Karşilandi5

Başkan Çavuşoğlu'ndan Başarı Temennisi

Yeni eğitim yılının Denizli için hayırlı olmasını dileyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ise, "Güzel bir yılı umut ediyor, hep birlikte başlıyoruz. Öğrencilerimizin mutlu olduğu, hayallerini gerçekleştirebildikleri, anne ve babalarımızın onlarla birlikte güzel şehrimin sokaklarında umutlarını her zaman büyüttükleri bir eğitim-öğretim yılı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

933 Okulda, 16 Bin Öğretmen ve 190 Bin Öğrenci

Kentteki güncel eğitim verilerini paylaşan Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, yeni döneme 933 okulda, 190 binden fazla öğrenci ve 16 binden fazla öğretmenle büyük bir heyecanla başladıklarını ifade etti. Güvenli okullar için önemli adımlar attıklarını belirten Çalışkan, “Bakanımız Sayın Yusuf Tekin’in himayelerinde hayata geçirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin bütünsel yaklaşımıyla ve ‘köklerden geleceğe’ anlayışıyla eğitim hizmetimize devam ediyoruz” dedi.

Denizli Okullar Acildi Ogrenciler Ciceklerle Karşilandi6

Denizli Okullar Acildi Ogrenciler Ciceklerle Karşilandi3

Denizli Okullar Acildi Ogrenciler Ciceklerle Karşilandi2

Denizli Okullar Acildi Ogrenciler Ciceklerle Karşilandi1