Atik mesajında şu ifadelere yer verdi; "Emniyet Teşkilatımızın Polis Nizamnamesi ismiyle kurulduğu 10 Nisan 1845 tarihinin yıl dönümü olan bugün; ülkemizin selameti, milletimizin can ve mal güvenliğinin temini için fedakârca çalışan polislerimizin sevinç ve heyecanını bir kez daha paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 

Polis Teşkilatımız ülkemiz genelinde huzur ve güven ortamının sağlanmasında, hak ve özgürlüklerin korunmasında 178 yıllık şanlı mazisi, bilgi birikimi ve tecrübesiyle önemli sorumluluk üstlenen kurumlarımızın başında gelmektedir. 2 asra yaklaşan köklü tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “vatandaşlara huzur ve sükûn temin eden Cumhuriyetin kanunlarına ve medeniyet düşmanlarına karşı kullanılan bir kalkan” vazifesini üstlenerek aziz milletimizin gönlünde önemli bir yer edinmiştir. Kurulduğu günden bugüne Emniyet Teşkilatımızın kıymetli mensupları, milletimizin can ve mal güvenliğinin sağlanması için kendi canını hiçe sayarak, mesai mefhumu gözetmeksizin uhdesine almış olduğu vazifeleri hak, hukuk ve vicdan temelinde yerine getirmiş, vatandaş merkezli bir hizmet anlayışıyla hareket etmişlerdir. Bu açıdan polisimiz, milletimizin sevgisini ve güvenini kazanmanın haklı gururunu her daim yaşamaktadır. Çünkü gücünü milletimizin değerlerine vakıf olmasından almakta, milletimizin vicdanının bir parçası olarak hareket etmektedir. Özgürlüğümüzün ve güvenliğimizin teminatı Emniyet Teşkilatımızın dünden bugüne Türk milleti için yaptıklarına bu şanlı teşkilatın mensubu bir babanın evladı olarak şahitlik etmek bizleri gururlandırmakta, ülkemizin geleceğine dönük hedeflerimizi daha ilerilere taşımamıza vesile olmaktadır. Bu açıdan yüce Türk milletinden aldığı güç ve yüksek vazife şuuruyla hareket eden Emniyet Teşkilatımızın milletimizin huzuru ve güveni için daha büyük işler yapacağına inancım tamdır. Ve belirtmek isterim ki suçun ve suçlunun şekil ve mekân değiştirdiği günümüz dünyasında, mücadelesini çağın gerektirdiği etkinlikle ve hukukun emrettiği çerçevede sürdüren Denizli Emniyetinin şehrimizin “huzurlu bir şehir” olmasında katkısı çok büyüktür. Bu açıdan attığımız her adımda büyük yardımını gördüğümüz Emniyet Teşkilatımızı daha ileriye taşıyacak proje ve çalışmaları her daim destekliyoruz, desteklemeye de devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle ilimizde huzur ve güven ortamının sağlanmasında emeği geçen Emniyet Teşkilatının tüm mensuplarının 10 Nisan Polis Haftası’nı kutluyorum. Kutsal görevlerini ifa ederken şehit düşen kahraman polislerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Teşkilatımızın tüm çalışanlarına görevlerinde üstün başarılar, aileleri ile birlikte huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum" dedi.