Ehliyeti olup ticari amaçlı araç kullanmak isteyenler mutlaka Denizli SRC belgesi almakla yükümlüdür. Ticari amaçla yük ve yolcu taşımak isteyen vatandaşlar öncelikle SRC belgelerini almalıdır.  Kanunlarımız tarafından zorunlu hale getirilen bu uygulama kapsamında SRC belgesi almak isteyen kişilerin 18 yaşını doldurması ve ehliyeti olması zorunluluğu vardır. Henüz sürücü belgesi olmayan kişiler direk olarak Denizli SRC belgesi alamazlar.  Bunun yanı sıra 65 yaş üstü kişilerin bu belgeyi alabilmesi engellenmiştir.

Karayolu taşımacılığında yük ve yolcu taşıyan araç sahiplerinin almakla yükümlü olduğu Denizli SRC  belgesi mesleki yeterlilik açısından verilmektedir. Ticari amaçla yük ve yolcu taşıyacak kişilerde sürücü belgesi, SRC belgesi ve psikoteknik raporun bulunması zorunludur.

Denizli SRC belgesi almakla yükümlü olan kamyon, minibüs, kamyonet, panelvan, minibüs, otobüs, çekici vb. araçları kullanan sürücülerdir. Ulaştırma Bakanlığı tarafından belli dönemlerde yapılan sınavdan yeterli not alınması halinde SRC belgesi alınabilir. SRC belgesi çeşitleri; SRC1, SRC2, SRC3, SRC4, SRC5 belgeleridir.

Denizli SRC  belgesi vermeye yetkili kurumlara yapılan başvuruyla birlikte tabi tutulacakları eğitimle birlikte belgelerini sorunsuz bir şekilde almaya hak kazanabilirler. SRC belgesi alabilmek için Milli Eğitim Bakanlığı’nın yetki vermiş olduğu kurumlarla iletişime geçebilirsiniz. Denizli SRC fiyatları her bölgeye göre farklılık göstermektedir.

Kurumlar tarafından verilecek olan eğitim ve  sınavla birlikte ortalama 1 ay içinde SRC belgesi alınabilir. SRC belgesi olmadan karayollarında taşımacılık yapan sürücülere idari para cezası kesilmektedir…

https://www.srcdenizli.com/