Denizli’den İzmir yönüne hareket eden yolcu treni, Aydın’ın Kuyucak ilçesinde motor arızası yaparak yolda kaldı. Yaklaşık 1,5 saat boyunca istasyonda beklemek zorunda kalan ve aralarında uçağa yetişmeye çalışanların da bulunduğu yolcular duruma tepki gösterdi.
Denizli’den Çıktı, Kuyucak’ta Motor Arızası Yaptı
Denizli’den dün saat 17.05’te İzmir’e gitmek üzere hareket eden yolcu treni, saat 18.45 sıralarında Aydın’ın Kuyucak ilçesine geldiğinde motor arızası verdi. Trenin arızalanması üzerine yolcular araçtan inmek zorunda kaldı.
Kuyucak İstasyonu’nda çaresizce bekleyen yolcular, ancak Denizli’den saat 18.40’ta kalkan bir sonraki trenin saat 20.00 civarında Kuyucak’a ulaşmasıyla bu trene aktarılarak yolculuklarına devam edebildi.
"Uçağa Yetişecek Olanlar Vardı, Alternatif Ulaşım Yok"
Yolculardan Ahmet Gazi, yaşanan rötar nedeniyle insanların tüm planlarının altüst olduğunu belirterek mağduriyeti şu sözlerle anlattı:
"Saat 18.45 civarında Kuyucak’ta motor arızası yaşandı ve yaklaşık 1,5 saat orada bekledik. Trende uçağa yetişecek insanlar vardı. Herkes planını yapmıştı ama bekleme yaşanınca her şey aksadı. Üstelik saat 19.00’dan sonra Kuyucak’tan Aydın yönüne doğrudan minibüs de yok. Başka bir araçla yola devam etmek de mümkün olmadı, mecburen sonraki treni bekledik."
"2,5 Yıldır Aynı Sorunları Yaşıyoruz, Kalıcı Çözüm Şart"
Hafta içi her gün Aydın ile Denizli arasında trenle yolculuk yaptığını belirten Gazi, bu hattaki arıza ve gecikmelerin kronikleştiğini vurguladı:
Kronik Rötar Tepkisi
"Yaklaşık 2,5 yıldır bu hatta benzer sorunlar yaşanıyor. İşe giden, eve dönmeye çalışan ya da aktarma yapacak yolcular sürekli mağdur oluyor."
Yetkililere Çağrı
"Karayolu yerine demiryolunu tercih ediyoruz ama 'Acaba bugün tren arıza yapacak mı?' endişesi yaşamak istemiyoruz. Trenlerin teknik kontrolleri yapılsın ve bu hatta kalıcı bir çözüm bulunsun."





