HABERDENİZLİ.COM

Mutlu Tekstil firması ile yapılan protokol kapsamında “Dokuma Konfeksiyon Makineci” mesleğinde işbaşı yapacak olan vatandaşlarımızın işi öğrenecekleri süre boyunca sigorta ve maaş giderlerini İŞKUR karşılayacak.

İŞKUR katılımcılara firmada çalıştıkları her gün için 108,68 TL olmak üzere aylık ödeme yapacak.  İş Kazası Meslek Hastalığı ve Genel Sağlık Sigortası giderleri de program süresi boyunca İŞKUR tarafından karşılanacak.

İmalat sektöründe faaliyet gösteren firmada 3 aylık programın sonunda işi öğrenen ve aynı işyerinde çalışmaya devam etmek isteyen bireyler firma tarafından istihdam edilecek. Programa başlayan kişilerden en az %50’sini kendi firmasında istihdam edeceğini taahhüt eden firma yetkilisi; program sonrası istihdamı gerçekleştirirken ayrıca istihdam teşviklerinden de yararlanacak. 

MEGİP NEDİR?

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında iş gücü piyasasının talep edilen niteliklerde iş gücünün yetiştirilmesi için kamu-özel (şahıs ve tüzel kişilikler) sektör işbirliğinde teorik ve uygulamalı eğitimlerin birleştirilmesini içerecek şekilde mesleki eğitim ve kursları düzenleyerek  istihdama katkıda bulunan bir eğitim protokolüdür. Eğitime katılan kursiyerlerin; Kursiyer Zaruri Gideri, Genel Sağlık Sigortası, İş Kazası ve Meslek Hastalığı primleri İŞKUR tarafından karşılanır.