Garanti Ödeme Sistemleri (GÖSAŞ), 2023 yılında Garanti BBVA kartları ile Garanti BBVA POS’larından yapılan harcamaların özetlerini kullanarak bir yaptı. Yeme alışkanlıklarının öne çıktığı araştırmanın sonuçlarına göre, yeme-içme sektöründe en fazla kredi kartı harcaması döner ve köfte restoranlarında yapıldı.

CHP’li Arpacı, Ata Emre Akman’ın Öldürülmesini TBMM Gündemine Taşıdı CHP’li Arpacı, Ata Emre Akman’ın Öldürülmesini TBMM Gündemine Taşıdı

Türkiye’nin 2023’te yemek tercihlerini ortaya çıkaran GÖSAŞ araştırmasına göre, yıl boyunca kredi kartlarıyla en fazla döner ve köfte restoranlarında harcama yapılırken; sıralamayı kebap, pide, burger restoranları takip etti.

DENİZLİ EVE EN ÇOK SİPARİŞ VEREN İLLER ARASINDA

Denizli eve en fazla sipariş veren iller arasında  başı çekiyor. Garanti BBVA kartlarından yapılan işlemlerle eve en fazla oranda sipariş veren Edirne ve İzmir oldu. İstanbul üçüncü sıradan araştırmaya girerken listede Kırklareli, Çanakkale, Tekirdağ, Denizli yüksek oranda eve sipariş veren iller olarak öne çıkıyor. Ayrıca Denizli'de en çok pide, döner ve köfte siparişleri eve söyleniyor.

Yemek çeşitleri bakımından Türkiye ortalamasının üstünde olan şehirlerdeyse İstanbul, Kocaeli, Antalya burger restoranlarını seçerken, Ege ve Karadeniz illerinde pide restoranları tercih sıralamasında en üst seviyeye yerleşti. İç ve Doğu Anadolu’da döner / kebap sofralarda yerini alırken, Güneydoğu’da lahmacun diğer şehir ve bölgelere göre daha fazla tercih edildi.