Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütü DEAŞ’a finansman sağladığı tespit edilen şahıslara yönelik Denizli’nin de aralarında bulunduğu 5 ilde eş zamanlı jandarma operasyonu düzenlendi. 14 şüpheliyi hedef alan operasyonda 11 kişi yakalanarak gözaltına alınırken, adreslerde ele geçirilen çok sayıda dijital materyale el konuldu.
Terörizmin Finansmanına Yönelik Kapsamlı Takip
Mardin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 6415 sayılı "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun" kapsamında terör örgütü DEAŞ’a para aktaran ve finansal kaynak sağlayan şebekeye yönelik geniş çaplı bir çalışma başlattı. Yürütülen teknik ve fiziki takibin ardından kimlikleri ve adresleri belirlenen 14 zanlının yakalanması için düğmeye basıldı.
Denizli’de 1 Adrese Baskın Yapıldı
Jandarma timleri tarafından 5 ilde belirlenen hücre ve ikamet adreslerine eş zamanlı baskınlar gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında;
İstanbul’da: 9 şüpheli,
Gaziantep’te: 2 şüpheli,
Denizli’de: 1 şüpheli,
Ankara’da: 1 şüpheli,
Malatya’da: 1 şüpheli hedef alındı.
Gerçekleştirilen eş zamanlı baskınlarda 11 şüpheli kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin Denizli dahil bulundukları illerdeki ikametlerinde yapılan aramalarda örgütsel faaliyetlerde ve para transferlerinde kullanıldığı değerlendirilen çok sayıda dijital materyale inceleme yapılmak üzere el konuldu.
Firari 3 Şüphelinin Yakalanması İçin Çalışmalar Sürüyor
Gözaltına alınan zanlılar sorgulanmak üzere jandarma komutanlığına götürülürken, adreslerinde bulunamayan firari 3 şüphelinin yakalanması için güvenlik güçlerinin operasyonel çalışmalarının aralıksız sürdüğü bildirildi.





