Üyeleri arasında psikologlar, psikiyatristler, hukukçular ve doktorların olduğu Denizli Çocuk Koruma Derneği (DENÇOK) ilk toplantısını gerçekleştirdi.

ÇOCUKLARA HUKUKİ VE PSİKOLOJİK DESTEK

Derneğin ilk toplantısında yaptığı konuşmasında uyuşturucu bağımlısı, istismara uğramış veya özel gereksinimi olan çocuklara hukuki ve psikolojik destek vereceklerini söyleyen Dernek Başkanı Erkan Atila , “Derneğimizi ‘Hiçbir çocuk yalnız değildir. Çocuk susar sen susma” sloganıyla kurduk.” dedi.

“ÇOCUKLAR VE ONLARIN GELECEKLERİ İÇİN VARIZ”

Erkan Atila Denizli Çocuk Koruma Derneği’nin amaçlarını ise şöyle sıraladı; Çocukların hangi ekonomik koşulda olursa olsun haklarına eriştiği, sevgi ve güvenle büyüdüğü, eğitimlerine eksiksiz devam edebildiği, kendi kendilerine yetebildikleri bir toplumda yer almalarını sağlamak için önleyici, koruyucu ve iyileştirici çözümlerle hizmet sunmak için varız.
Çocukların ihmal ve istismara uğramadığı bir yaşam, mağdur olduklarında da çocuğun yanında olmak için varız.
Sessizliğe zorlanan, ifadesi değiştirilmeye, yumuşatılmaya çalışılan çocuklar için varız.
Özel gereksinimli çocuklara daha fazla cevap veren bir eğitim ve kendilerinin iş üretebilmesi  için varız.
Sadece yüzde ona giren öğrencilerle değil, hepsiyle gurur duyuyoruz. Hepsi için varız.
Çocukların temel hakkı olan seçmeli dersleri kendileri seçebilmesi, öğrencilere keyfi dayatmalar yapılmaması için varız.
Bağımlılıkların artarak konuşulduğu zamanımızda sorunların derinliğine tartışılarak gerçek ve kalıcı çözümler üretilmesi için varız.
Teknoloji yerine daha fazla doğa, daha fazla sanat, daha fazla spor için varız.
Çocukları tüm haklarının korunduğu bir Denizli için devletimizin tüm kurumlarıyla işbirliği içinde , yardımcı bir sivil toplum olarak varız.