Denizli’nin Çivril ilçesine bağlı Tokça Mahallesi’nde yamaç paraşütü sporu yapmak üzere havalanan bir kişi, kalkıştan kısa bir süre sonra dengesini kaybederek sert zemine düştü. Kazada yaralanan paraşütçü, çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen sağlık ekiplerince Çivril Şehit Hilmi Öz Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Tokça’da Kalkış Sırasında Talihsiz Kaza

Olay, Denizli’nin yamaç paraşütü ve hava sporları için tercih edilen noktalarından biri olan Çivril ilçesi Tokça Mahallesi mevkiinde meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre, tepeye çıkarak yamaç paraşütüyle uçuş hazırlıklarını tamamlayan sporcu, kalkış yaptığı esnada henüz belirlenemeyen bir nedenle kontrolünü yitirdi. Rüzgârın anlık etkisi veya teknik bir aksaklık sebebiyle irtifa kaybeden paraşütçü, engebeli araziye düştü.

Sağlık ve Jandarma Ekipleri Sevk Edildi

Paraşütün yere çakıldığını ve sporcunun hareketsiz kaldığını gören çevredekiler, vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu. İhbarın ardından olay yerine 112 Acil Sağlık ve Çivril İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri yönlendirildi.

Denizli'de 32 Yaşındaki Gencin Cesedini 10 Gün Sonra Abisi Buldu
Denizli'de 32 Yaşındaki Gencin Cesedini 10 Gün Sonra Abisi Buldu
İçeriği Görüntüle

Engebeli arazide yaralı paraşütçüye ulaşan sağlık görevlileri, olay yerinde ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. Vücudunda ezikler ve kırık şüphesi bulunan yaralı, sedyeyle ambulansa taşındı.

Durumu Hastanede Takip Ediliyor

Ambulansla hızla Çivril Şehit Hilmi Öz Devlet Hastanesi’ne sevk edilen kazazede, acil serviste müşahede altına alındı. Tedavisine başlanan yaralının genel sağlık durumunun yapılacak tetkiklerin ardından netleşeceği bildirildi.

Olayın meydana geldiği kalkış pisti ve düşüş alanında inceleme yapan jandarma ekipleri, kazanın kesin nedeninin belirlenmesi için tahkikat başlattı.

Denizli Civrilde Yamac Parasutu Dustu Tokca Mahallesinde 1 Kisi Yaralandi1