HABERDENİZLİ.COM

Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclisi Nisan ayı 3'üncü birleşiminin konularından biri de 2017 faaliyet raporuydu. Önümüzdeki yıl Mart ayında yapılacak seçimler öncesi Büyükşehir meclisine gelen son faaliyet raporu hakkında bir sunum gerçekleştiren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yaklaşık 40 dakika boyunca 2017 yılında gerçekleştirilen hizmetleri anlattı. 

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 2016 kasım ayında planlanan 2017 bütçesinin gider anlamında yüzde 95 oranında gerçekleştiğini ifade eden Başkan Zolan, “bir belediye gider bütçesini yüzde 95 oranında gerçekleştiriyorsa çalışan, üreten bir belediyedir.” dedi. 

2017’de Belediyenin sağlayacağı gelir planlamasında ise yüzde 103 gibi bir başarı elde edildiğini belirten Zolan, “hem gider anlamında, hem gelir anlamında başarılı bir belediyemiz var. Türkiye’de yüzde 70’in üzerine çıkan bir belediye başarılıdır. Hedefi aşmak bizim için ayrı bir güzelliktir. Gider de yüzde 95’i, gelir de ise yüzde 103’ü gerçekleştirdik.” diye konuştu.

GİDERİN YÜZDE 57’Sİ YATIRIMLARA GİTTİ

Büyükşehir bütçesinin yüzde 57’sinin yatırımlara harcandığının altını çizen Başkan Zolan, “Türkiye’de ortalamaya baktığımızda yatırıma ayrılan bütçe yüzde 30’lardadır. Bazı belediyeler yüzde 40’ı geçer. Ama biz yüzde 57’ye ulaştık. Bunun yanında bir de görünmeyen yatırımlar var. Yatırma dayalı alınan mallara baktığımızda ise bu rakam yüzde 68’e ulaşıyor. Büyükşehir statüsü kazandığımız günden beri Denizli’mizin tamamına ihtiyaç neyse onları harfiyen yapmaya çalıştık.” dedi.

2017 ve 2018 yılının ilk 3 ayında yapılan yatırımlar ve hizmetleri tek tek anlatan Zolan, “2017’de tarih yazdık. Başarılı bir yıl geçirdik. 2017 yılı 2014 yılında göreve geldiğimizden itibaren geçirdiğimiz en muhteşem yıldır. Hem yatırım anlamında hem hizmet anlamında. İnşallah 2018 yılı da bu yıldan daha iyi olacak. Ben  emek veren katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerine son verdi.