HABERDENİZLİ.COM

2016 yılında Denizli’nin bilinirliğini artırmak, iç piyasada daha fazla pay almasını sağlamak için başlatılan “Termal İyi Gelir” projesi 3 yılına girdi. Projenin 3’üncü yılında yapılan çalışmaları anlatmak için düzenlenen toplantıya Denizli Büyükşehir belediye başkanı Osman Zolan, Denizli Ticaret Odası(DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen ve projenin bu sene ki tanıtım yüzü olan ünlü model Özge Ulusoy katıldı. 

ZİYARETÇİ SAYISINDA YÜZDE 71 ARTIŞ YAŞANDI

Geçen 3 yılda projenin Denizli Turizmine büyük katkı sağladığını altını çizen DENTUROD Başkanı Gazi Murat şen, “2016 yılında bu projeye başlarken Pamukkale ören yerine giriş rakamları 900 bin civarındaydı. Biz programa başladıktan sonra 2017 yılında yüzde 71 ‘lik bir artış yaşayarak 1 milyon 500 binli rakamlara geldi. 2018 yılının ilk 3 ayında da artış devam ediyor. Projeyle özellikle yerli vatandaşların Pamukkale’ye ve termal turizme ilgisi arttı.” dedi.

“ZİYARETÇİ SAYISINI 3 MİLYONA ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ”

Daha önceki yıllarda Denizli’nin en büyük sorunlarından birinin Pamukkale’ye gelen turistin şehre inmemesi olduğunu söyleyen Şen, “Yerli misafir sayılarının artmasıyla Denizli esnafına da ciddi bir katkının olduğunu görüyoruz. Termal iyi  gelir 3 kampanyası ile birlikte özellikle ulusal bazda daha fazla yer alacak.  Yapılacak olan reklamlarla Denizli ve Pamukkale daha fazla tanıtacağız. Bunlarla birlikte Pamukkale ziyaretçi sayısını biz en kısa zamanda 3 milyona çıkarmayı hedefliyoruz. ” ifadelerini kullandı.  



LAODİKYA’YI DTO AYDINLATACAK

Toplantıda konuşan DTO Başkanı Erdoğan, Denizli’nin  alternatif turizm bakımından oldukça zengin bir Şehir olduğuna değindi. Denizli’nin özellikle kültür, inanç, sağlık, yayla ve kış turizminde büyük bir potansiyele sahip olduğunun altını çizen Erdoğan,  “Sağlık turizmi tüm dünyada yükselişte. Bu yöndeki yatırımlar her geçen gün artıyor.  Turizm sektörünün can damarlarından olduğuna inandığımız fuarları önemsiyoruz. Denizli Ticaret Odası şehir turizmine çok büyük maddi ve manevi katkıda bulunmuştur. Bugün itibariyle de yeni bir proje hazırladık. “Leodikya Geleceği Aydınlatıyor”  isimli projeyle Leodikya’da bulunan Suriye yolunun aydınlatılmasını sağlayacağız.  1 buçuk milyon bütçe ayırdığımız bu projeyle misafir sayısını artırmak için çabalayacağız. Denizli’miz için yapılacak her türlü çalışmanın içinde olacağız. Termal ve sağlık turizmiyle ilgili  Avrupa’da gitmedik yer bırakmayacağız.  Buraya yabancı yatırımcı getirmek için yeni bir ekip oluşturacağız.” dedi.

ULUSOY: PROJEDE YER ALMAKTAN GURU DUYUYORUM

Böyle bir proje teklif edildiğinde tereddüt etmeden kabul ettiğini ifade eden Manken Özge Ulusoy,  “burada hem Türkiye’nin turizmine katkı sağlıyoruz hem de yıllar evlatlarımıza güzel bir miras bırakmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla benim için çok kıymetli bir proje burada olmaktan gurur duyuyorum. İfadelerini kullandı.



DÜNYADA DENİZLİ ÖZELLİĞİNİ TAŞIYAN BAŞKA ŞEHİR YOK

Denizli’nin kendine özgü birçok özelliği bulunduğunun altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Dünyada Denizli gibi özelliklere sahip olan başka bir şehir yok. Pamukkale’si olan bir şehir yok. İçinde 21 tane antik kenti barındıran başka bir şehir yok.  Denizli termal turizmin baş kenti olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor. 2 bin yıl önce Pamukkale, Anadolu’dan ve Avrupa’dan dertlerine çare bulamayanların derman bulmak için geldikleri yer olmuş. Biz istiyoruz ki tarih tekerrür etsin. Bu şifa kaynaklarımız yeni teknolojiyle buluşarak insanlarımıza hizmet etsin.  Denizli’de 30 dereceden 250 dereceye çıkan jeotermal kaynakları var. Her kaynağında kendine özgü özellikleri var. Bunu tüm dünyaya duyurmamız gerekiyor.” dedi.



LAODİKYA’YI BÜYÜKŞEHİR AYAĞA KALDIRDI

Laodikya’da yapılan kazı çalışmalarını Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin finanse ettiğinin altını çizen Başkan Zolan, “Laodikya için 20 milyon liraya yakın bir bütçe ayırdık ve ayağa kaldırdık. Orada Denizli’nin horozuna ve tekstiline ulaştık. Şimdi de orada 15 bin kişilik batı tiyatrosunu ayağa kaldırarak etkinliklerin yapıldığı bir merkez haline getireceğiz.” diye konuştu. 

Bu seneki kampanyanın reklam yüzü oyuncu model Özge Ulusoy olurken, önümüzdeki aylarda pek çok ünlü isim termal iyi gelir için Denizli'ye gelecek. 3 yıldan bu yana MÇS Fikir Sanat tarafından yürütülen reklam kampanyasının bu yılki çekimlerinde Mukaddes Başkaya'nın sahibi olduğu SHIKKA markasının ürünleri tercih edilirken, fotoğrafları da ünlü fotoğraf sanatçısı Gökhan Çırak çekecek.