HABERDENİZLİ.COM

Her sene gerçekleştirdiği etkinliklerle Denizli halkına dokunan Denizli AB Bilgi Merkezi, 23 Nisan haftasında bayrama yakışan bir etkinlik gerçekleştirdi. Her çocuğun sanata erişimde eşit haklara sahip olması gerektiği farkındalığı ile yola çıkılan etkinlik çerçevesinde Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak konsere belirlenen okullardan öğrencilerin katılımı ücretsiz olarak sağlandı. Çevre ilçe ve köylerden özel servis araçlarıyla, öğretmen ve veliler kontrolünde getirilen öğrenciler, farklı bir bayram sevinci yaşadılar. 600’e yakın öğrencinin civar ilçe ve köylerden taşındığı konserde 1.000 kişilik salona sığmayan bazı dinleyiciler merdivenlere oturarak konseri izlediler.

denizli sanayi odası

Konserin açılış konuşmasını yapan Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selim Kasapoğlu, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.” sözüne atıfta bulunarak, Denizli Sanayi Odası olarak bu tarz sanatsal faaliyetleri desteklediklerini ve Denizlili çocuklarla Olten Sanat Okulu gibi bir kurumu biraraya getirdikleri için heyecanlı olduklarını belirtti. Avrupa Birliği’nde sanata ve çocuğa verilen değerin örnek alınması gerektiğini vurgulayan Kasapoğlu, konsere katılan tüm çocukların bayramını kutladı.

denizli sanayi odası

Olten Filarmoni Çocuk Korosu ile başlayan konserde, Türk bestecilerin eserleri yaşları 6 ile 12 arasında değişen öğrenciler tarafından seslendirildi. Koro sonrasında sahne alan Olten Filarmoni Çocuk Orkestrası, Akgün Çavuş şefliğinde Avrupalı bestecilerin eserlerini seslendirirken aralarda Orkestra Şefi Akgün Çavuş tarafından salonda bulunan dinleyicilere orkestra enstrümanları tanıtıldı. Konserin son bölümünde birlikte sahne alan orkestra ve koro, dinleyicilerle interaktif bir biçimde ritim çalışması gerçekleştirerek, konseri izlemeye gelen çocukların renkli hatıralarla salondan ayrılmasını sağladılar.

denizli sanayi odası

denizli sanayi odası