CHP'li Başkan Hayla’dan, Gece Yarısı Canlı Yayında Borç İsyanı CHP'li Başkan Hayla’dan, Gece Yarısı Canlı Yayında Borç İsyanı

Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Demet Özkan Değirmenci, 2024 yılında yapılacak yerel seçimlerde Türkiye’de aday adaylığı başvurusu yapan tek kadın oldu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin mevcut başkan adayı Fatma Şahin’in doğal aday olarak kabul edildiği seçim sürecinde Demet Özkan Değirmenci’den başkası aday adaylığı için başvuru yapmadı.  Konu hakkında açıklama yapan Denizli’nin efsane Kadın Kolları eski Başkanı Demet Özkan Değirmenci, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye yüzyılının Kadınların yüzyılı olacağı yönündeki açıklamasını hatırlattı. 30 Büyükşehir arasında sadece Denizli’den kadın aday adayı başvurusunda bulunan kişi olmanın gururunu yaşadığını belirterek şu ifadelere yer verdi, “Kadınlarımızın siyasette aktif olmasının en büyük gerekçesi Cumhurbaşkanımızın kadınlara olan inancı ve güvenidir. Bu da bizlere güç ve cesaret veriyor. Bu yola çıktığımda her zaman şuna dikkat çektim. Amacımız her zaman bayrağı bir adım daha ileriye götürmek olacak. Adayımız her kim olursa olsun, sonuna kadar arkasında canımızla başımızla olmaya devam edeceğiz.”  dedi.