Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, grup konuşmasında meclis toplantısına katılmayan Ak Partili vekilleri hedef almış, ‘hakkını helal etmediğini’ belirterek şunları kaydetmişti:  “Grubumuzun toplantılara katılmada sıkıntı yarattığını öğrendim. Bu beni ciddi manada üzmüştür. Bu millet kendi kesesinden maaşı veriyor. Milletvekili arkadaşlarımız bu maaşla görev yapıyor. Genel kurulda yoklamalarda benim milletvekili arkadaşlarım bulunmazsa bu millet hakkını size helal etmez. Ben de onlara hakkımı helal etmiyorum. Aldığınız maaşlar haramdır bunu da böyle bilin.” Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 26 Ocak'ta Meclis'teki son yoklamaya katılmadığı için 'hakkını helal etmediği' Ak Partili milletvekili sayısının 90 olduğu açıklandı. Listede, Denizli’de AK Parti Milletvekili Şahin Tin, Denizli’de AK Parti Milletvekili Nilgün Ök ve Denizli’de AK Parti Milletvekili Ahmet Yıldız yer aldı.

NİLGÜN ÖK TOPLANTIDA ORADAYDIM

Ak Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök 26 Ocak günü o toplantıya katıldığını belirtti. 

MİLLETVEKİLİ ŞAHİN TİN, İZİNLİYDİM

Milletvekili Şahin Tin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, o tarihte izinli olarak Aydın'daki çalışmalara devam ettiğini haberlerin maksatlı yaptığını belirtildi. 

MİLLETVEKİLİ AHMET YILMAZ AÇIKLAMA YAPTI

Konuyla ilgili bir açıklamada Ak Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız'dan geldi. Yıldız yaptığı yazılı açıklamada, "Cumhurbaşkanımızın Grup konuşmasında kastettiği 31 Ocak 2023 tarihinde, TBMM Genel Kurulu'nda yapılan ve o gün için Genel Kurulun erken kapanmasına sebep olan yoklamaya katıldım. Hatta bunu o an ofisimde bulunan Denizli Spor Kulübü Başkanı Mehmet Uz, Denizli İ l Spor Müdürü Ömer İlman ve Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan'la görüşmelerimi keserek yaptım.

Haberin içinde zikredilen 26 Ocak 2023 tarihli yoklama sırasında ise Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Heyeti Başkanı olarak yurtdışında görevli ve TBMM Başkanımız tarafından izinliydim.

Yurtdışında görevli olmadığım ve Denizli'de bulunmadığım zamanlarda, TBMM Genel Kurulu çalışmadığı günlerde bile iş gereği hep TBMM'deyim.

Nitekim TBMM kayıtlarına göre 2022 yılında tek devamsızlığım 1 Ağustos 2022 olarak görülmektedir. Aslında o gün de ülkemize resmi bir ziyarette bulunan Libya Meclis Başkanı'na refakat etmek için görevlendirilmiştim ve aslında izinliydim." dedi.