Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Kadın Kolları İl Başkanı Ayşen Kocabay, Çivril İlçe Başkanı Bedri Ataş, İl ve İlçe yöneticileri, Çivril Belediye Meclis Üyeleri Karayahşiler, Emircik ve Haydan mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldiler, öbek ziyaretlerini gerçekleştirdiler ve aile destek sigortasını anlattı.

Çivril’de bulunan süt üreticilerini çiftliklerinde ziyaret eden CHP heyeti, üreticilerin sorunlarını dinledi. Artan maliyetler karşısında süt fiyatlarının düşük kaldığını belirten üreticiler, bu şekilde devam etmelerinin mümkün olmadığını söylediler. Üreticilerin zararına üretim yapmak istemediğini belirten Başkan Çavuşoğlu, “Yıllardır ülkemizin et ve süt ihtiyacını karşılayan üreticilerimiz gerçekten zor durumda. Acil olarak önlem alınmazsa önümüzdeki yıl vatandaşlarımız ne süt ve süt ürünleri ne de ete ulaşılabilecekler. Şu an süt veren inekler kesime gönderilirse, bunları yerine koymak mümkün olmayacak. Bu da ülkemiz için telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracaktır” dedi.

Emircik Mahallesinde bir elma bahçesinde çalışan 70 yaşındaki Ayşe Teyze, eşinin emekli olduğunu ama tek maaş yetmediği ve evlerini geçindirmeleri gerektiği için elma bahçesinde çalıştığını, günlük eline 150 Lira geçtiğini söyledi.

Kadın işçilere CHP iktidarında uygulamaya geçecek aile destek sigortası hakkında bilgi veren Çavuşoğlu, “Asgari ücretin altında geliri olan veya hiç geliri olmayan bütün aileler aile destek sigortasından faydalanabilecek. Her ailenin durumu özel olarak incelenerek gelir durumuna göre asgari ücret veya asgari ücretin en az iki katı tutarında destek güvencesi verilecek. Ayrıca engelli çocuğuna veya yaşlı aile bireylerine bakan kadınların sosyal güvenlik primleri devlet tarafından ödenecek ve Aile Destekleri Sigortası kapsamında ev kadınlarına emeklilik hakkı sağlanacak. Eğitimde fırsat eşitliği yaratılacak. Kreşler ücretsiz olacak. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine burs verilecek. Ücretsiz yurt olanağı sağlanacak. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek” ifadelerini kullandı.

chp-denizli-civril-3chp-denizli-civril-2chp-denizli-civril-1