Açıklamasında 2016 yılında yapılan Temsil ve Tanıtım giderlerinin Mayıs ayı meclis görüşmelerinde ve faaliyet raporunda 343 BİN TL olarak beyan edilmesini de eleştiren Yazıcı “343 BİN TL harcamanın fazla olduğunu ifade etmiştik ama bir yılda harcanan para miktarı gerçekte 504 BİN TL imiş” dedi.

Yazıcı açıklamasında “Mayıs ayı Meclis toplantısında gündeme gelen 2016 yılı faaliyet raporunda 1 YIL içinde Belediye Başkanı tarafından yapılan temsil ve tanıtım giderleri Meclis'e 343 BİN TL olarak gelmiş ve bu şekilde meclisten onay istenmiştir. Mayıs ayı 1 inci oturumunda CHP grubum adına yaptığım konuşmada harcanan bu paranın çok fazla olduğunu ve bu parada yetimin, dulun, köylünün, çiftçinin ve emeklinin hakkı olduğunu belirterek hangi vicdanınızla paranın yenildiğini ve hangi vicdanınızla yenilmesine izin verildiğini sordum. 1 Yıl içinde yapılan 343 BİN TL’lik harcamanın detayı ve dökümü ile ilgili Meclis'e hiç bir açıklama yapılamadığı gibi rakamın üzerinden AKP Belediye başkanı tarafından görüş beyan edilemedi. 2016 yılı Temsil ve tanıtma giderlerinin Plan ve Bütçe komisyonunda 504.425.42 TL olduğu Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından resmî olarak tarafıma tescil edilmiştir. Mayıs ayı birinci oturumunda 343 BİN TL harcama giderin çok fazla olduğunu ısrarla söylememe rağmen Plan bütçe komisyonunda ortaya çıkan 504.425.42 TL’nin dökümünü ve detayını alamadım” ifadelerine yer verdi.
 
BAŞKAN VE MALİ HİZMETLER KAMUOYUNU BİLGİLENDİRSİN
 
Açıklamasında Belediye Başkanı Gürcan Güven’e çağrı yapan Tunay Yazıcı “Çivril halkının parası olan 504.425.42 TL’nin nereye nasıl harcandığını en başta Belediye başkanı Gürcan Güven ve Mali Hizmetler müdürlüğü tarafından kamuoyuna tüm detayları ile açıklanmalıdır. Bu parada bir yıl toprağını işleyerek emeğini kazanan tüm ÇİVRİLİN hakkı vardır. Yapılan harcamanın açıklanması Belediye başkanı ve ÇİVRİL Belediyesini kamuoyu önünde vicdanını temizlemek için tarihi bir fırsattır. 62.000 Çivrillinin emeğinin bir yıl içinde nasıl harcandığını öğrenmek en doğal hakkıdır” dedi.
 
İLK GÖREVİNİZ 504 BİN TL’NİN HESABINI VERMEK OLMALI
 
Açıklamasının son bölümünde Mali Hizmetler Müdürlüğünün ilk görevinin harcanan 504 BİN TL’nin kamuoyuna açıklanması olduğunu belirten Yazıcı “Bizler buraya seçilirken Çivril’in menfaatlerini korumak için geldik. Menfaat korunması gereken bir yerde bilgisizce ve Meclis'ten saklanarak harcanan 504.425.42 TL’nin hesabının verilmesi İlk Görevinizdir. CHP olarak üzerimize düşen ve bize verilen sorumluluğun bilincindeyiz. CHP gurup Başkan vekili Tunay Yazıcı olarak bu konunun açıklığa kavuşması için bu olayın takipçisi olacağım” dedi.
 

Kaynak:Yeşil Çivril Haber