Son dönemde özellikle Çivril ana caddelerinde artan çocuk dilenciler vatandaşların tepkisine neden oluyor. Yabancı oldukları tahmin edilen çocukların Perşembe gün pazardan önce Çivril’e getirildiği ve dilenerek para kazandırılmaya mecbur bırakıldıkalrı belirtilerek yetkililerin müdahale etmesi ve çözüm bulması isteniyor.

Çivril sokaklarında sık sık rastlanılan çocuk dilenciler tepkilere neden oluyor. Okul yaşında ve okul yaşından küçük çocukların para kazandırılmak için yaz kış dilendirilmelerine tepki gösteren vatandaşlar yetkililerin çocuk dilenci konusunda acilen çözüm bulmasını istiyor.

Çivril’in pazarının olduğu Perşembe gün ve ondan önceki gün artış gösteren çocuk dilenciler, sokakta para almak için uzun süre vatandaşlarla birlikte yürürken bazı çocuklarda işyerlerine girerek para alıncaya kadar duygu sömürüsü yapmaya devam ediyor.

Yetkilerin duruma el koymasını ve çözüm getirmesini isteyen vatandaşlar “okul yaşında ki çocukların dilencilik yapması kötü bir durum. Bu çocuklar ve aileleri geçim sıkıntısı çekiyor olabilirler. Ancak para kazanmak için çocukların kullanılması kötü bir durum. Yetkili makamlar bu aileler ve özellikle çocuklar için çözüm üretmeli ve duruma el koymalı. Büyük şehirlerde gördüğümüz çocuk dilenciler artık Çivril’de de sık sık rastladığımız bir durum haline geldi” ifadelerini kullandılar.

Kaynak: Yeşil Çivril Haber