HABERDENİZLİ.COM

Orman ve Su İşleri Bakanlığı av turizmini geliştirmek amacıyla 12.07.2016 tarihinde Çivril’in Akdağ bölgesinde koruma altından yaşayan 2 kızıl geyiğin avlanması için ihale açtı. İhaleye katılan 2 İzmirli avcı, 16 bin lira bedelle iki kızıl geyiği avlamaya hak kazandı. İhaleyi kazanan avcılara Akdağ bölgesinde 3 ay geçerli avlanma izini verildi. Geçtiğimiz günlerde Çivril’e gelen 2 avcı rehberler ile çıktıkları Akdağ’da iki kızıl geyiği avladı. Avladıkları geyiklerle poz kameraların karşısına geçen avcılar bu anı ölümsüzleştirmek  için fotoğraflarını çekti. 

Oldukça pahalı bir zevk olan geyik avında ihale bedelinin dışında  avlanan her geyik başına devlete ayrıca ücret ödedikleri, alınan bu paradan, avın hangi ilçenin sınırlarında yapıldı ise o Belediyeye alınan orandan yüzde 40 dolayında bir pay aktarıldığı belirtildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün av turizmi adı altında ücret karşılığı avlanmaya izin verdiği bu uygulama, daha önce mahkemelik olmuştu. Hayvanseverler bu uygulamanın biran önce kaldırılmasını ve yaban hayatına zarar verilmemesini istiyor.