Haberdenizli.com

Gazi Kadir Garip Kıbrıs'ta görev yaptığı sırada geçirdiği bir kaza sonucu omuriliği zedelendi ve tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Gazi Kadir Garip gördüğü tedavi sonrasında Türkiye'ye döndü. Evlenip kendine yeni bir hayat kurdu ve kendisine Çivril Devlet Hastanenin ilerinden bir ev aldı. Evi ara sokak olduğu için düzgün bir yolu olmadığını söyledi. Tekerlekli sandalyeye mahkum olan Gazi Kadir Garip'in dönemin CHP Belediye Başkanı Hakkı Aslan'a gitmişti. Gazinin derdine derman olmak ve hayatını kolaylaştırmak isteyen eski başkan Hakkı Aslan bir hafta içinde yol açtı asfalt döktürdü.

Bozdular Ama Yapmadılar

Gazi Garip'in yoldan yana bir şikayeti olmadan senelerdir kullanıyordu. Ta ki Çivril Belediyesinin alt yapı çalışmaları başlayana kadar. 2017 yılı içinde alt yapı çalışmaları için Gazi Kadir Garip'in evinin yolu tamamen kazılmıştı. Alt yapı çalışmaları tamamlanan yolun asfalt yada taş yapılmasını beklerken hiç bir şeyin yapılmayacağını öğrenen Gazi Garip soluğu belediyede aldı. Asansör olmadığı için belediyeye çıkamayan Gazi Garip Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven'e gördüğü yerde sözlü olarak isteğini iletti. Aradan aylar geçmesine rağmen bir türlü asfaltlanmayan yol için tek tek kapıları çalmaya başlayan Gazi Garip Çivril Kaymakamı Armağan Önal'a derdini anlattı, sonrasında AKP Çivril İlçe Başkanı Mehmet Kale'ye anlattı. Konu AKP Denizli Milletvekili Cahit Özkan'a kadar yansıdı. O da yetmedi Gazi Garip Genel Kurmay Başkanlığında görev yapan komutanından yardım istedi. Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz'a konu iletildi ocak başkanına belediye tarafından yapılacak sözü verildi. Dönemin başkan yardımcısı Mesut Kaygısız'a durum anlatıldı.

Tüm bu uğraşların sonunda evinin önüne silindir geldiğinde çok sevinen Gazi Garip yaklaşık 100 metrelik yolu kimseye muhtaç olmadan gidebilecekti. Engelsiz bir yol isterken önüne daha büyük bir engel çıkartılmış ve yola çakıl taşı dökülmüştü. 

Mesafe Çok Kısa Yapamayız

Çivril Ülkü Ocakları Başkanı Belediye'ye yolun asfaltlanması için gittiğinde Belediye mimarından "Burası uygun değil ben buraya imza atmam, mesafe çok kısa" gibi cevaplar alınması üzerine yolun yapılamayacağını öğrenen Gazi Garip sorununu BİMER ve ardından CİMER'e yazmaya karar verdi.

100 Metrelik Yolu Aşmak İçin Savaş Veriyor

Gazi Kadir Garip aylardır evinin yoluna dökülen taşların üzerinde 100 metrelik yolu aşmak için savaş veriyor. Belediye için hizmet alamayacak kadar çok kısa olan bu yol tekerlekli sandalye ile ilerlemeye çalışan Gazi Garip için dünyanın en uzun yolu. Çakıl taşları arasında bir türlü ilerlemeyen tekerlekli sandalyeden kaç kez düştüğünün sayısını bile artık hatırlayamıyor.

Kaynak: Genç Çivril Gazetesi