Çivril CHP İlçe Kadın Kolları üyeleri parti binasında konuyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Türkiye'de evlendirme memuru sayısında bir sorun olmadığı belirtilen açıklamada, "Buna rağmen müftülüklere de bu yetkinin verilmesi sosyal hayata dini tahakkümün dayatılması içindir. Türkiye’de çocuk istismarlarının ve tecavüzlerin büyük çoğunluğunun dini nikah kisvesi altında yapıldığı düşünüldüğünde bu tasarının nasıl bir gaflet olduğu daha rahat görülecektir" dedi.
 
SORUNLAR DURURKEN KENDİ İDEOLOJİLERİ İÇİN UĞRAŞIYORLAR
 
Yapılan açıklamada “Bildiğiniz üzere toplumumuzda mevcut durumda birçok sorun ve bu sorunların çözümü için de kamuoyunda birçok talep var. Ancak görüyoruz ki AKP hükümeti bu taleplere kulağını tıkamış, halkın gündeminden kopmuş ve kendi ideolojik amaçlarının peşinden koşmaktadır. Çok önemli ve çözülmesi aciliyet gerektiren bir sorunmuş gibi müftülere nikah kıyma yetkisini veren yasa tasarısının meclise gelmesini hayretle karşılıyoruz. Kadına şiddet giderek yaygınlaşırken, hemen her gün yeni bir çocuk istismarı haberiyle karşılaşırken bu sorunları çözecek bir yasal düzenleme yerine müftülere nikâh yetkisini konuşmayı toplumsal sorunların çözümü adına gerçekten anlamsız buluyoruz.
Söz konusu yasa tasarısını gündeme getirenlere soruyoruz: Bu tasarı yasalaşırsa hangi toplumsal sorunumuz çözüme kavuşmuş olacaktır? Tasarının gündeme gelmesi için toplumsal bir talep var mıdır, varsa bu talep kimden gelmiştir? Müftülere resmi nikah yetkisinin verilmesi hangi amaca hizmet edecektir?”
 
ÇOCUK GELİN SAYISINI ARTTIRACAK
 
“Mevcut durumda denetlenmeyen bazı din görevlileri sayesinde resmi nikahı olmayan kişilerin dini nikah kıydığını ve böylece yürürlükteki hukuk kurallarına uymadığını biliyoruz. Bu durum başta çocuk yaşta evliliklerin ortaya çıkması olmak üzere kız çocuklarının eğitim hakkından yoksun kalmasına, kadınların yaşamlarına kendi istekleri doğrultusunda yön verememesine neden olmakta ve bu sonuçlar da birçok yeni olumsuz sonucu ortaya çıkarmaktadır” denildi.
CHP Kadın Kolları üyeleri ile Belediye Meclis üyelerinin katıldığı basın açıklamasına CHP Parti Meclisi üyesi Gülizar Biçer Karaca’da katıldı.

Kaynak: Yeşilçivrilgazetesi