Denizli'nin Çivril İlçe jandarma trafik ekipleri, helikopter destekli trafik uygulaması gerçekleştirdi.

HABERDENİZLİ.COM

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan eylem planı kapsamında trafik kazalarını önleme amacıyla, Denizli'nin Çivril İlçesinde helikopterle trafik denetimi yapıldı.

Çivril'de Uşak - Dinar karayolu üzerinde bulunan ve trafik yoğunluğunun çok olduğu Işıklı mahallesi jandarma sorumluluk bölgesinde helikopterle havadan trafik denetimi yaptı.

Helikopter desteği ile yapılan denetimlerde Jandarma ekipleri, karayolu üzerinde seyir halindeki araçlardan, hatalı sollama yapan, emniyet kemeri takmayan, evrak eksiği bulunan, sürücüsü cep telefonu ile konuşan, yakın takip mesafesine uymayarak kural ihlali yapanları tespit etti.

Tespit edilen araçlar, helikopterde bulunan görevlilerce kontrol noktalarındaki trafik ekiplerine bildirilerek, sürücülere cezai işlem uygulandı.

Yapılan uygulamada durdurulan araçlarda kurallara uyan ve evrakları eksiksiz olan araç sürücülerine teşekkür eden jandarma, sürücüleri trafikte dikkatli olmaları konusunda uyarmayı da ihmal etmedi.

Helikopter desteği ile yapılan denetim ve kontrollerde kural ihlali yapan sürücülere 11 Bin 290 Lira para cezası kesildiği belirtildi.