Pamukkale ilçesinde yaşanan olumsuzluk ve hukuksuzlukla ilgili yasal sürecin devam ettiğini ve 14 Mayıs’ta sandıkları korumak için örgüt olarak sahada olacaklarını belirten Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, “kimsenin kuşkusu olmasın, sandıklarımızı en iyi şekilde koruyacağız” dedi.

İlçe başkanlığının seçim kuruluna teslim ettiği görevli listesinin yedekleriyle beraber sisteme girildiğini ancak sonrasında reddedildiğini ifade eden Horzum, “Bu konu ile ilgili yasal yollara başvurulmuş olup, şu an Yüksek Seçim Kuruluna yapılan itirazımızın sonucu beklenmektedir. Sonuç ne olursa olsun, sandık güvenliğini sağlamak, bizlerin görev ve sorumluluğundadır. Örgütümüzle beraber bunu en iyi şekilde yapacağımızdan kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın” dedi.

Genel Merkezin talebi doğrultusunda Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı’nın istifa ettiğini bildiren Başkan Horzum, “2 gündür partimizi arayarak endişelerini dile getiren ve görev almak isteyen partililerimize ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. 25 bin üyemiz ve aydınlık Türkiye isteyen vatandaşlarımızla beraber sandıkları güvende tutacağız. Örgütümüz görevinin başında ve her sandıkta en az 3 görevli ile sandıklarımıza her zamankinden daha çok sahip çıkacağız” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak yaşanan bu olaydan daha da güçlenerek çıkacaklarının altını çizen Horzum, “Cumhuriyet Halk Partisi, içişleri Bakanlığı’na verilen dilekçe ile kurulmadı. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisiyiz. Yaşanan olumsuzluklardan güçlenerek çıkmak bizim genlerimizde var. Hiçbir partilimizin ve vatandaşımızın kuşkusu olmasın. Bu olaydan da güçlenerek çıkacağız. 15 Mayıs’ta hep birlikte Türkiye’ye yeniden baharı getirip milletin iktidarını kuracağız. Milletin iktidarında Türkiye derin bir nefes alacak. Sana Söz Denizli” dedi.