Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla’nın AK Parti’den istifa etmesinin gerekçelerini açıklarken  AK Parti İl Başkanlığını’na yönelik bazı suçlamalrda bulunmuştu.  Erkan Hayla’nın istifa gerekçelerin sadece AK Parti’yi değil Türkiye’yi ilgilendirdiğini söyleyen CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. 

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz’in her fırsata CHP’nin iç işlerine karıştığını  söyleyen Sancar, İl Başkanı Filiz’in Kale Belediye Başkanı Hayla’nın suçlamaları karşsında sessiz kalmasına tepki gösterdi.  Aynı şekilde  FETÖ davalarında ifade veren eski Rektörü Hüseyin Bağcı’nın mahkme ifadelerinide hatırlatan Sancar, “Pamukkale Üniversitesi Genel Sekreteri Kenan Çoyan’a Sizin referans olduğunuz söyleniyor, hatta Rektöre mesaj atarak Kenan Çoyan’ın atanmasını önerdiğiniz iddia ediliyor,  bu konuda söyleyecek bir lafınız bir sözünüz yok mu da cevap vermediniz,  yoksa verecek cevabınız mı yok.” ifadelerini kullandı. 

Savcıların yapılan açıklamaları  incelemesi gerekiyor

Erkan Hayla’nın açıklmalarının AK Parti’nin FETÖ ile mücadele konusunda samim olmadığını gösterdiğini söyleyen Sancar, “Erkan Hayla, AKP’den istifa ederken yapmış olduğu açıklamalarda; Kale’de FETÖ ile mücadele ettiği için kendisine kumpas kurulduğu ve yalnız bırakıldığını söylüyor. İl Yönetiminin ise arkasında suracağına  kendisinden istifa etmesini istediğini ve dilekçe verdiğini beyan etmiştir. Ayrıca Fetö’nin yurdunu kapattığı için ötekileştirildiğini AKP İl Yönetimince dışlandığını ve Fetö ile mücadele konusunda yalnız kaldığını açıklamıştır. Bu beyanlar bizce Cumhuriyet Savcılığınca incelenmesi gereken itiraflardır. Bu konuda Cumhuriyet Savcılığını, bu beyanlarla ilgili AKP İl Başkanı Necip Filiz ve Yönetimi hakkında gereken soruşturmanın yapılması konusunda göreve davet ediyoruz.” dedi.  
“Hangi atamalarda kimlere referans oldunuz”

Erkan Hayla’nın  yaptığı açıklamayla AK Parti il yönetimine büyük bir ithamda bulunduğunu belirten Sancar, “Genel Başkanınızı sırtından vurduğunuzu iddia ederek sizleri resmen görevinizi kötüye kullanmakla itham ediyor ve sizler ne hikmetse ağzınızı bıçak açmıyor. Bir çıkın da millete bir açıklama yapın. Hangi atamalarda kimlere referans oldunuz, millete bir anlatın. Gerek eski Rektör’ün gerekse istifa eden Kale Belediye Başkanı’nın AKP Denizli İl Başkanı ve Yönetimi hakkındaki iddiaları dağın başındaki kuşları rahatsız etti, sizleri rahatsız etmedi. Hayır biz sessiz kalacağız diyorsanız o zaman hatırlatalım meşhur atasözüdür ‘sükut ikrardan gelir.’” Diye açıklmalrına son verdi.