HABERDENİZLİ.COM

Denizli İl Başkanı H. Teoman Sancar, “ben 2 yıl önce il kongresinde seçilerek Denizli İl Başkanı oldum. İl Başkanı olduğum günden bu yanada üzerime düşen görevleri laikiyle yerine getirmek için yönetim kurulları ile birlikte çok can siper hane çalıştığıma inanıyorum. Şimdi ben geçmişte de söylediğim yerel yönetimlerde Cumhuriyet Halk Partisini temsil etmekte heyecanım var. Bu konuda Genel Başkanımızında geçtiğimiz ayda açıklaması ve talimatı oldu. Yerel yönetimlerde aday olacakların ilk önce ilçe başkanlıklarına aday olmamasını il ve ilçe yönetimlerinde görev almamalarının gerektiğini talimatıyla bildirdiler.

Ben de son süreçte tekrar Genel Başkanımızı arayarak bu konuda kendilerini bu durumu arz ettim. Genel Başkan da istifaların olmamasına izin vermeyeceğini beyan edince ben Ocak ayında İl Başkanı olup, Temmuz, Ağustos ayında görevi bırakan kendisi biyere geleceği için İl Başkanı makamını boşaltan birisi olmak istemedim. Çünkü önümüzdeki süreç çok önemli seçilecek İl Başkanı 2 yıl boyunca görev yapacak ve o kadronun boşalmaması heycanının eksilmemesi gerekir. Bu anlamda ben sizde biliyorsunuz geçmiş dönemde yerel yönetimlerde görev almak istemiştim. 5 yıl Belediye Meclis üyeliği yaptım. Grup Başkan Vekilliği yaptım. Önümüzdeki dönemde Cumhuriyet Halk Partisini Denizli’de tarafıma verilecek bir görevde temsil etmek istiyorum. Böyle bir görevde talibim” dedi. Gazetecilerin sorduğu Belediye Başkanı Aday Adaylığını düşünüyormusunuz sorusuna ise, kesinlikle düşünüyorum” dedi.

Genel Merkezimin, Partimin ve örgütümün beni görevlendireceği heryerde görev almak isterim yerel yönetimlerde temsil etmek isterim. Bu İl Başkanı olarak kendim biyere aday olursam bunun etik olmayacağını düşündüm. Bu sebeple Denizli CHP İl Başkanlığı Adaylığımı bu görevi zaten yapmış olduğumdan dolayı ve 2 tane adayımız olduğundan dolayı adaylar varsa CHP İl Başkanlığı  koltuğu boş  değil. Bir arkadaşlarımız il başkanlığını temsil edecekler. Ben bu sebeple Denizli CHP İl Başkan adayı olmamaya karar verdim.

CHP İl Başkanı Sancar, gazetecilerin sorduğu soruya şu şekilde cevap verdi, ‘İl Başkanları Genellikle Milletvekili olmaya karar veriyorlar. Ben Belediye Başkanı olmak istiyorum diye bir tabir mi alıyoruz’ sorusuna şu şekilde cevap verdi.

Sancar, “Benim şuanda arzu ettiğim içimden geçen ki görev heyecanı bu, ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlarından Belediye Başkanı olanlar fazla sayıda var. Birkaç İllerde de il başkanı olan arkadaşlarımız o bölgede Belediye Başkan adayları olmak için il başkanlıklarına aday olmadılar aynı benim gibi. Benide benim olmamam gerektiğini, bunun etik olduğunu düşünüyorum. Ayrıca siyasette koltuk ve makamlara artık böyle yapışmamak gerektiğine inanıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin her kademesinde her görevlerden onur duyarım. Bana özellikle il başkanlığı gibi bir görevi tebliğ eden teveccüh gösteren tüm partililere yürekten teşekkür ediyorum." dedi.

H. Teoman Sancar’ın konuşmalarının ardından, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Merkezefendi Belediye Başkanlığı’na mı yoksa Pamukkale Belediye Başkanlığına mı aday olacağı merak konusu oldu.