CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu Denizli CHP İl Başkanlığı’nda CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı ve Denizli CHP İl Başkanı Teoman Sancar ile birlikte bir açıklama yaptı.  Referandum çalışmaları hakkında bilgi veren Sancar, “Biz Cumhuriyet Halk Partilier ve vatanseverler ve Tüm Cumhuriyetçi vatandaşlar bütün siyasi partililerle ilgili mensubiyetlerini bir kenara bırakarak vatan millet ve memleket için yola çıkmış bulunuyoruz. Son haftasına girdiğimiz bu önemli dönemde bizler kapı kapı gezerek değerli vekillerimizle özgürlük ve demokrasi mücadelesini anlatmaya devam ediyoruz.” İfadelerini  kullandı. 


“Yugoslavya gibi bölüneceğiz”

Konuşmasına neden başkanlık sisteminin istendiğini hala anlamadığını söyleyerek başlayan Purtu, “15 yıldan beri bu ülkeyi yöneten hükümet acaba bu kadar yetkiyi kullanmasına rağmen bu referandum da başkanlık neden isteniyor. Bu kadar yetkinin dışında daha hangi yetkiyi kullanacaklar ben çok merak ediyorum.” İfadelerini kullandı. 
Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Şükrü Karatepe’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yayın organı Şehir Araştırmaları Dergisi'nde “Başkanlık Sisteminde Şehir Yönetimi” başlıklı makalede “metropollerin artık klasik idarelerle yönetilemeyeceğini ve Çin’de uygulanan eyalet sistemini örnek göstermesine sert tepki gösteren Purçu, “Çin modelinde 8 tane özerk bölge 23 tanede eyalet var. Aynı Yugoslavya da olduğu gibi ülkemiz parçalanacak yok olacak. Biz buna en baştan dediğimiz gibi ‘Hayır’ diyoruz.  Bizim Suriyeliler gibi gidecek ülkemiz yok. Bu ülkede bir karışıklık olursa ya canımızı verir ya da mücadelemizi verir kazanırız.  Bizim gidecek ülkemiz olmadığı için, çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakmak için biz bu ‘Hayır’ mücadelesini son güne kadar yapacağız. Bütün seçimlerin alternatifi vardır fakat Bu referandumun bir alternatifi yok.  Buradan ‘Evet’ sonucu çıkarsa vatandaş ben bunu beğenmedim değiştireceğim diyemez. Onun için vatanımıza, bayrağımıza oy vermek istiyorsanız ‘Hayır’a oy vereceksiniz. “  şeklinde konuştu.