HABERDENİZLİ.COM

15 Temmuz hain Darbe girişiminin ardından ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) geçtiğimiz ocak ayından 6’ıncı defa 3 ay süreyle uzatılmıştı. AK Parti ve MHP, OHAL’in tekrar uzatılması gerektiğini savunurken CHP ise OHAL’in uzatılmasına şiddetle karşı çıkıyor.  Önümüzdeki Çarşamba günü meclise gelecek olan OHAL'in yeniden uzatılması teklifi AK Parti ve MHP’nin oylarıyla onaylanması bekleniyor. 



OHAL’in tekrardan uzatılmasına şiddetle karşı çıkan CHP, 81 ilde oturma eylemi yapma kararı aldı. Denizli’de OHAL Bayramyeri Meydanı’nda protesto edildi. Eyleme CHP Denizli Milletvekilleri Melike Basmacı ve Kazım Arslan, Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, İl Başkanı Ali Rıza Ertemur ve çok sayıda partili katıldı. Eylemde basın açıklamasını İl Başkanı Ertemur yaptı. 16 Nisan 2017’de yapılan referandumun OHAL altında gerçekleştirildiğini hatırlatan Ertemur, “15 Temmuz askeri darbe girişiminin ardından 20 Temmuz’da ilan edilen OHAL altında gidilen referandum, meşruiyeti olmayan bir rejim değişikliğini ülkemize dayatmıştır. Sivil darbe ortamında, “Evet” demenin devletin tüm kurumlarıyla desteklendiği, “Hayır” demenin ise adeta yasaklandığı bir dönem yaşanmıştır.” dedi.



BASKI REJİMİ KURUMSALLAŞTI

OHAL’in 21 aydan bu yana devam ettiğini vurgulayan Ertemur, “OHAL ile ülkemizdeki baskı rejimi kurumsallaşmıştır. Demokrasiye ve hukuk sistemine yönelik bir saldırı halini alan OHAL rejimi, insan haklarını, ifade özgürlüğünü ve her türlü protesto eylemini baskılamanın da aracı olmuştur. KHK’lar eliyle parlamento, yani halkın iradesi gasp edilmiştir. Türkiye’yi tek tipe sokmak için sivil toplum kuruluşlarına, sendikalara, meslek oda ve birliklerine yönelik operasyonların ardı arkası kesilmemiştir. AKP iktidarının muhaliflerine bir sopa olarak kullandığı OHAL, bu faşizan sınırlarını bile aşmış; sağcı solcu, muhafazakâr sosyal demokrat, kimseyi ayırmadan tüm topluma karşı işlenen bir suç haline gelmiştir. OHAL ile ülkemizde hiç kimsenin can ve mal güvenliği kalmamıştır.” İfadelerini kullandı. 


Ertemur sözlerine şu şekilde devam etti:
“İlan ederken 1 buçuk ay bile sürmeyecek dedikleri, milleti etkilemeyecek dedikleri OHAL, bardağı çoktan taşırmıştır. Sabır testisi kırılmış, toplumun büyük çoğunluğu OHAL rejimine artık yeter demeye başlamıştır.”
“Bugün iktidar partisi ve yeni ortakları, Türkiye’yi uçuruma adım adım yaklaştıran OHAL’i bir kez daha uzatmanın peşindedir. Postallı darbelerle mücadele etme vaadiyle gelenler, gelinen noktada takım elbiseli darbeciler haline gelmiştir.”
Bizim talebimiz kesindir; Halkın iradesine karşı işlenen bir suç haline gelen OHAL rejimine Derhal son verilmelidir.  Bizler OHAL değil demokrasi istiyoruz.”