HABERDENİZLİ.COM

Geçtiğimiz gün divan başkanlığını CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan'ın yaptığı kongrede ilçe başkanlığı için mevcut başkan Sedat Demirci ile Tolga Varlıker yarışmış ve Varlıker 204 oyla yeni ilçe başkanı olarak seçildi.

Kayıtlı 417 delegeden 381'inin oy kullandığı genel kurulda, Varlıker 204 oyla yeni ilçe başkanı seçildi. Demirci ise 177 oy almıştı.

CHP Merkezefendi Yeni İlçe Başkanı Tolga Varlıker, önceki başkan Sedat Demirci ve yönetimine bugüne kadar ki çalışmaları ve daima yanımızda olacağından terettütünün olmadığı için plaket vererek teşekkür etti.

CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, Merkezefendi İlçe binasında yapılan görev teslim töreninde şu açıklamalarda bulundu, ”Heyecanlarını ortaya koyarak yüreklerini ortaya koyarak Merkezefendi İlçesi’nde İlçe Başkan adayı oldular. Yarıştılar, demokrasinin sonunda bir arkadaşım ilçe başkanı oldu. Diğer arkadaşımda geçmişteki hizmetleriyle o kazanan arkadaşımızın daima yanında olacak. Bu görevler, bu makamlar , bu mevkiler devlete, millete ve memlekete hizmet etmek için vardır. Hizmet esasını biz Cumhuriyet Halk Partililer hiçbir zaman aklımızdan ve yüreğimizden çıkarmadık. Başka partiler gibi atamalar ile diktalarla görevlendirmeler yapmadık. Hep demokrasiye inandık, hep seçimlere inandık, hep parlementel demokrasiyi savunduk. Bu vesile ile bugün burada yeni seçilen ilçe başkanım Tolga Varlıker’i ve değerli yönetimini, Merkezefendi İlçemizde çok güzel şeyler başarmak üzere, devrimi uygarlığı ve bağımsızlığı kendilerine felsefe edinerek. Merkezefendi Belediyesi’nde Altı Oklu Bayrağımızı asıncaya kadar yürekten mücadele edeceklerine inancım tamdır. Kendisini kutluyor ve tebrik ediyorum. İl Başkanı olarak 24 saat yanında olacağıma gideceği yolda hep yanında olacağıma söz veriyorum.” dedi.

CHP Merkezefendi’nin Yeni İlçe Başkanı Tolga Varlıker, devir teslim töreninde plaketi vermeden önce açıklamalarda bulundu, “geçtiğimiz Pazar günü seçim gerçekleştirdik. Çok güzel bir tabir vardır ‘demokrasi şöleni’ adlı. Pazar günü biz bunu yaşadık. Çok güzel bir katılım oldu. Delegelerimizin yüzde 92’sinin (%92) sandığa gittiği, ve yaklaşık 800’den fazla partililimizin katıldığı görkemli bir kongre süreci geçirdik. Sonuçta bir isim kazanacaktı. Oda bizim ekibimiz oldu. Bu süreç boyunca Sedat Demirci Başkanım hiç benim rakibim olmadı. O her zaman benim arkadaşım ve yoldaşım oldu. Sedat başkanımdan asıl hayatına nokta koymasını değil, virgül koymasını, her zaman benim ve ekibimin yanında olmasını o engin tecrübesinden yararlanmamızı ben kendisine rica ediyorum. Her zaman yanımızda olsun. Her zaman bize destek olsun. Çünkü çok önemli bir referandum sürecini başarıyla atlattı. Emeğinden dolayı Sedat Demirci’ye teşekkür ediyorum. İnşallah önce yerelde daha sonrada genelde iktidar olacağız.” dedi.

Plaket törenin ardından Sedat Demirci, şu açıklamalarda bulundu, “Cumhuriyet Halk Partisi kocaman bir aile bizim ailemiz içerisinde olanlar her türlü demokrasi yarışı bizi oradan güçlendirerek daha kuvvetli, başarılı ve azimli kılar. Ben siyasi hayatıma bir nefer olarak başladım. CHP’de bundan sonraki siyasi hayatımı noktalamak değil, bundan sonraki siyasi hayatımı yeniden başlamak istiyorum diyebilirim. Bu makamların hepsi gelir geçer, bizden öncede  bu koltuklarda oturanlar oldu. Bizden sonrada oturanlarda olacak. Önemli olan hizmettir. Hizmeti bir üst seviyeye taşımaktır. Ben inanıyorum ki Tolga Varlıker ve yönetici arkadaşlarım ve bizler el ele vereceğiz ve bu bayrağı bir kademe daha üste taşıyacağız. Buna olan inancım  sonsuzdur. Görev yaptığım süre boyunca benimle hep birlikte olan kişilere teşekkür ediyorum. Bundan sonrada onların yalnız hissetmemesi için ben bütün arkadaşlarım ile birlikte tekrar alanda olacağız. Bizim tek bir amacımız vardı Merkezefendi Belediyesi 2019 yılında Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır. “ ifadelerini kullandı.

CHP Merkezefendi İlçe binasında, CHP İl Başkanı H. Teoman Sancar ve CHP’li üyeler katıldı.