Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci dün katıldığı bir toplantıda  “Şu an Kılıçdaroğlu tek ayak üstünde 40 yalan söylüyor bunun nedeni ‘Evet’ çıkarsa o partinin başında kalamayacak olması. O yüzden 16 Nisan CHP’nin de kurtuluş günüdür” diye konuşmuştu. Zeybekci’nin bu sözlerine cevap CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan sert tepki gösterdi. Zeybekci’nin CHP’ye ve Kemal Kılıçdaroğlu’na sataşmayı bırakmasını söyleyen Arslan,  savunulacak tek bir tarafı varsa bu anayasa paketini konuşsun, genel başkanıma iftira atmasın, hakaret etmesin. Öyle anlaşılıyor ki Zeybekci Denizli'de "Hayır" çıktığında koltuğunu kaybedeceğini hissetmiş, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na haksız bir şekilde dil uzatmış, haddini de aşmıştır." İfadelerini kullandı.


Denizli’de yeni Anayasa paketine ‘Hayır’ diyenlerin sayısının hr geçen gün arttıını söyleyen Arslan, Bakan Zeybekci’nin Yeni Anayasa’yı anlatmak yerine  CHP’ye ve Kemal Kılıçdaroğlu’na sataştığını söyledi.  Bakan Zeybekci’nin  konuştukça battığını söyleyen Arslan,  Geçen hafta Cumhuriyet rejimine tavır alan, "Hayır" diyecek hemşerisine karşı "2. Kurtuluş Savaşı" açma gafletine düşen Zeybekci, bugün de ipe sapa gelmez sözlerle, iftiralarla çaresizliğini ortaya koymuştur. "Neye ve kime karşı kurtuluş savaşı yapıyorsun" sorumuza cevap veremeden, yeni bir iftira ve isnada sarılmış, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bakanı olarak çok ayıp etmiştir.” İfadelerine yer verdi. 


Zeybekci’yi Canı yayına davet etti

Bugüne kadar Yeni Anayasa hakkında anlattıklarıda tek bir abartı ve yalanın olmadığını ifade eden  CHP’li Arslan,  “Zeybekci'ye hodri meydan diyorum; istediğin tv kanalına çıkalım, gel şu anayasayı madde madde tartışalım, konuşalım, halkımıza anlatalım. Kim doğru, kim yalan söylüyor onu ortaya koyalım. Yapılacak değişiklikle seçilecek Cumhurbaşkanının fesih yetkisi var mı yok mu; Meclis ve yargı nasıl etkisiz kılınacak; nasıl bir tek adam düzeni gelecek; partili cumhurbaşkanlığı nasıl bir kriz yaratacak, tek tek tartışalım. Zeybekci bıraksın konuyu şahsileştirmeyi, Genel Başkanıma ve partime sataşmayı, ülkesine sahip çıksın, savunulacak tek bir tarafı varsa anayasa paketini konuşsun, genel başkanıma iftira atmasın, hakaret etmesin. şeklinde konuştu.