HABERDENİZLİ.COM

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci,  Denizli’de Anayasa değişikliği çalışmalarına devam ediyor. AK Parti Denizli İl Başkanlığı’nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Zeybekci, önümüzdeki Cuma Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Denizli’ye gelişi hakkında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  47 adet tesisin açılışını yapacağına vurgu yapan Zeybekci, Denizli’nin gelişiminde enbüyük payın Cumhurbaşkanına ait olduğunu söyledi. Denizli’de bugüne kadar yapılmış en büyük mitingin yapılması yönünde çalışmlar yaptıklarını anlatan Zeybekci,  2004 yılında yapılan seçimler kapsamında Denizli’ye gelen Cumhurbaşkanımız “Denizli’nin Ege’nin vizyon kenti olmasını İstiyoruz” demişti. Bununla ilgili de Denizli’ye her türlü desteği verdi. Onun için Denizli’nin bu dönüşümündeki en büyük pay Cumhurbaşkanımıza aittir. Denizlililer olarak bu ziyaret sırasından bir teşekkür için Çınar Meydanı’nda olacağız. Bu mitingin Denizli’de şimdiye kadar olmuş en yüksek katılımla gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Yaptığımız çalışmalar İlçelerimizden ve merkezden çok büyük bir katılımın olacağını gösteriyor.  Tarihi bir gün yaşayacağımızı düşünüyorum.” dedi.  

16 Nisan’dan itibaren Türkiye’nin bir çok soru işaretinden kurtulacağını belirten Zeybekci, Referandumda evet çıktığı takdirde Türkiye bir daha seçime giderken vatandaşlarımız yürekleri ağzında sandığa  gitmeyecekler. Seçimlere giderken istikrarla ilgili bir endişe  taşımayacaklar. Belki iktidar değişecek ama Türkiye çok büyük bir kazanımda bulunacak. Türkiye’de yüzde 60’a hitap etmeyen hiç kimse Cumhurbaşkanı olamayacak. Kim gelirse gelsin, sağdan veya soldan Türkiye’nin riskleri sıfır seviyesinde olacak. Bu anlamda 16 Nisan bizim için hayırlı bir adımdır.” İfadelerini kullandı.

CHP çocukça eleştiri yapıyor

Anayasa’da yapılcak 18 maddeyle ilgili CHP’nin haklı bir eleştirisi olmadığını söyleyen Ekonomi Bakanı, “Maalesef 18 maddenin değişikliği ile ilgili muhalefetin geliştirmiş olduğu hiçbir eleştiri yoktur. Söyleyebildikleri şeyler çocukçadır.  Vatandaşı tahrik etmeye yönelik bazı girişimler dışında maalesef net bir eleştiri ortaya koyamamıştır.” İfadelerini kullandı.