ÇEKÜL Akademi, Buldan’da toplanıyor. Restorasyon ve sokak sağlıklaştırma projeleriyle Tarihi Kentler Birliği tarafından 2 başarı, 1 uygulama ödülüne layık görülen, ayrıca iki konak için proje hibe desteği sağlanan Buldan Belediyesi, ÇEKÜL Akademi tarafından düzenlenen iki önemli Bölgesel Kentsel Koruma Eğitim Programına ev sahipliği yapacak. 
Buldan Belediyesi El Sanatları Merkezi (BELKÜM)’de İsmail Önel ve Y.Metin Keskin eğitmen olarak katıldığı  ”Restorasyon İşlerinde İhale Süreci ve Hakediş Uygulamaları” 28 Şubat-1 Mart’ta, “Tarihi Yapılarda İşlevlendirmeye Yönelik Yaklaşımlar ve Tarihi Dokularda Yeni Yapı Tasarımı” başlıklı eğitim programı ise 2 -3 Mart’ta gerçekleştirilecek. 
Belediyelerin eski eser koruma alanında çalışan ekiplerine yönelik tasarlanan ve uzmanların, koruma mevzuatı detaylarına hâkim olabilmesinin amaçlandığı eğitim programına ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyacaklarını belirten Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Belediyemizin imkanlarının yanı sıra, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Denizli Valiliği. Buldan Kaymakamlığı ve Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle, ilçemizin tarihi ve kültürüne sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar bir çok sokağımızda sağlıklaştırma ve restorasyon uygulaması gerçekleştirdik. Restorasyon projelerimizle çok sayıda tarihi konağımızı turizme kazandık, kazandırmaya da devam ediyoruz. Açık hava müzesi ve yaşayan bir kent olan Buldan,  Çekül Akademi eğitimlerine de önemli katkı sağlayacaktır” dedi.

2 BAŞARI, 1 UYGULAMA ÖDÜLÜ, PROJE HİBE DESTEĞİ ALMIŞTI

Tarihi, kültürel değerlerini koruma, yaşatma ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla başlattığı restorasyon uygulamalarıyla Tarihi Kentler Birliği tarafından,  yaptığı sokak sağlıklaştırması ve tek yapı restorasyon çalışmasıyla 2 basari 1 de uygulama ödülüne layık görülen Buldan Belediyesi, Ballar ve İşçioğlu konaklarının rölöve-restitüsyon ve restorasyon projeleri için de hibe desteği almaya hak kazanmıştı.

buldan-1-1