HABERDENİZLİ.COM

Denizli'nin Çameli ilçesi Cumaalanı Mahallesi’nde yaşayan bu zamana kadar 2 evlilik yapan Süleyman dede, 9 çocuğu 53 torunu, 10 da torununun torununun bulunduğunu söyledi. Uzun ve sağlıklı geçen ömrünü doğal gıdalara borçlu olduğunu ifade eden 113 yaşındaki Duru, süt, yoğurt ve tereyağı yiyor, ilerlemiş yaşına rağmen hala ihtiyaçlarını kendi görüyor.

Denizli’nin Çameli İlçesi’nde yaşayan Süleyman Duru, 113 yaşında olmasına rağmen hayatla iç içe yaşamını sürdürüyor. Gün içerisinde tavuklarını besleyen, ağaçları budayan asırlık çınar, uzun yaşamın da sırrını açıkladı. Duru, “Bu yaşıma kadar çok ciddi bir rahatsızlık geçirmedim. Soframda daima yoğurt, tereyağı ve bal bulundururum” dedi.

Denizli’nin Çameli İlçesi Cumaalanı Mahallesi’nde doğan 113 yaşındaki Süleyman Duru, sürdüğü hayatla gençlere adeta taş çıkarıyor. Eşi Zeynep Duru ile birlikte kerpiçten bir evde yaşayan asırlık çınar Süleyman Duru, 2 padişah gördü. Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyetin kuruluşuna tanıklık etti.

Süleyman Dede Uzun Yaşamanın Sırrını Anlattı

İlerleyen yaşına rağmen dinç görüntüsüyle dikkat çeken ve hayattan hiç kopmayan 9 çocuğu 53 torunu, 10 da torununun torunu olan Duru, yaz aylarında kendine ait tarlada çalışıyor. Sabahları uyanır uyanmaz tavuklarını besleyen Süleyman Dede, fırsat buldukça da mahallesinde bulunan meyve ağaçlarını buduyor.

 Süleyman Duru, resmi kayıtlara göre 1907 doğumlu olduğunu anca nüfusa geç yazdırıldığını yaşının 113 olduğunu belirtti.

AĞAÇ BUDUYOR, ODUN KIRIYOR

Sağlıklı yaşamını sürekli olarak çalışmasına bağlayan Süleyman Duru, “Çocukluğumdan bu yana doğal ürünler kullandım. Hayatım boyunca hep çalıştım. Daha bu yaşıma kadar hiç boş durmadım. Çalışırım, gezerim ve yürürüm. Hava güzel olunca evde oturmam. Yazın günümü tarlada geçiririm. Çocukluğumdan beri doğal ürünler kullanmayı tercih ediyorum. Bahçemde çalışıyor, yakacağım odunu kendim kırıyorum” dedi.

UZUN YAŞAMIN SIRRI

Çok ciddi bir rahatsızlık geçirmediğini belirten Süleyman Duru, “Soframda daima yoğurt, tereyağı ve bal bulundururum. Uzun yaşamak isteyenlere, doğal ürünler tüketmeyi tavsiye ediyorum. Her hafta mahalle hekimine kendimi kontrol ettiririm. 50 yıldır sabah kahvaltılarında yoğurt ve baldan oluşan bir karışım tüketiyorum. Allah'a çok şükür, bütün ihtiyaçlarımı kendim giderebiliyorum." diye konuştu.