HABERDENİZLİ.COM

Denizli İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan analizler sonucunda; meydana gelen motosiklet kazalarına karıştığı tespit edilen 16-20 yaş arasındaki gençlerin bilinçlendirilmesi için düzenlenen seminerlere Çameli Anadolu Lisesi’nde devam edildi. 

Seminerde baş bölgesinin düşme anında korunması maksadıyla kask takmanın ve trafikte görünür olmanın önemi vurgulandı. Seminer esnasında, standart dışı olan bir kaskın kırılışı sergilenerek, bu tür kaskların yeterli koruma sağlamadığı vurgulandı. Seminer sonunda eğitmen olan Jandarma Motosiklet Personeli tarafından, sorulara doğru cevap veren öğrencilere kask, eldiven ve reflektifli yelek hediye edildi.

İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğünce yapılan kaza analizleri sonucunda; motosiklet kazalarının Acıpayam, Çameli ve Serinhisar ilçelerinde yoğunlaştığı ve son beş yıl içerisinde meydana gelen ölümlü kazalarda (24) motosiklet sürücüsü hayatını kaybettiği, ölenlerin (13)’ünün bu bölgeden olduğu tespit edildi. Motosiklet kazalarının yarısının tek taraflı olarak meydana gelmesi nedeniyle, seminerlerde güvenli motosiklet sürüşü üzerinde duruldu. 

Proje ile birlikte; kask takma oranının artırılması, motosikletlerin trafikte görünürlüğünün sağlanması, güvenli sürüş bilinci kazandırılması amaçlanıyor.