Çameli’nin doğal güzelliği ve başta kuş türleri olmak üzere yaban hayatına ev sahipliği yapan Karaman Gölü civarlarında barınan Kara Leylek, ilçe merkezinde uzun yıllar sonra ilk kez görüntülendi.
Afrika’nın Güney’inde genelde kışı geçiren karaleylekler kilometrelerce yolu aşarak Türkiye’nin farklı illerinde mola vererek Ağustos ayı sonuna kadar burada konaklayıp üredikleri belirtildi. Uğrak yerleri arasında Karaman Gölü’nü de zaman zaman ziyaret eden karaleylekler Çameli’de nadir görülen kuş türleri arasında yer alıyor.
Ağaçların uç dallarına yuvalarını yapan karaleylekler kuş gözlemciler tarafından ilgiyle takip ediliyor. Her yerde üremeyen karaleylekler, genellikle sulak bölgeleri tercih ederek, balık ve kurbağa gibi amfibiler, sürüngenler ile besleniyorlar. Genelde iki ile beş yumurtlama yapan karaleylekler, insanlardan korunmak için sakin yerleri tercih ediyorlar.
Çameli semalarında görülen karaleylek vatandaşların meraklı bakışları arasında bölgeden uzaklaştı.
Kara Leyleklerin, boyu 95–100 cm, kanat açıklığı 145–155 cm'dir. Erişkinin başı, boynu, göğsü ve üst tarafı parlak siyah, karnı beyazdır ve kanat altında kanadın gövdeye birleştiği bölümde küçük beyaz bir üçgen vardır. Ergenin rengi daha mattır, koyu zeytin yeşili-kahverengi gövdesi ve yeşilimsi bacakları ve gagası vardır.

Açıklama yok.