Bu Yıl 24 Ağustos -27 Ağustos Tarihleri arasında yapılacak olan Çameli Belediyesi ‘’8. Uluslararası Kültür, Turizm, Tarım Ve Doğa Sporları Festivali’ ilgili tüm hazırlıklar tamamlanarak geri sayım başladı Çameli Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan program belli oldu. 24 Ağustos Çarşamba günü kortej yürüyüşü ile başlayacak festival, 03 Eylül Cumartesi günü sona erecek. 11 gün sürecek festivalde birbirinden ünlü sanatçılar sahne alacak. Yamaç Paraşütü Ön Dünya Kupası Yarışmasının düzenleneceği festival, yurt içi ve dışından çok sayıda şampiyon paraşütçüyü ağırlayacak.
24 Ağustos tarihinden itibaren kurulacak olan stantlarda, yöresel ürünler panayırı ve pazarı üretici ile tüketiciyi buluşturacak. 28 Ağustos – 03 Eylül 2022 tarihleri arasında Yaylacık Dağı pisti, adrenalin tutkunu misafirlerini ağırlayacak.
24 Ağustos ‘ta başlayacak olan Festival Programı Mehteran Gösterisi, Kortej Yürüyüşüyle başlayacak.  Çameli Halk Oyunları, Bulgar Halk Oyunları, Yeşildere Halk Oyunları ,Çameli Resim Sergisi, Hayati İnanç ile söyleşi 25 Ağustos’ta  Elmalı Mahallesinde  Balık Tutma Yarışı, Coğrafi işaretli elmalı bezi ve kilimi  sergisi, balık ekmek ikramları, O Ses Yarışması ,Çameli Taş Konaklar ’da Yöresel Yemekler Yarışması ,Yerel Sanatçılar ve Atakan Metin ve Öğretmenlerin ve İsmail Yılmaz Konseri 26 Ağustos Cuma Günü  Çameli’nin iyi buzağı ve yetiştiricisi, Çameli En İyi Domatesi ve  Coğrafi işaretli  fasulye  yetiştiricisi yarışmaları ,Minder Güreşi ,Tarım Paneli, Yerel Sanatçıların etkinlikleri,Kolpa Konser, 27 Ağustos Cumartesi Günü  Bisiklet Turu, Yürüyüş ve Elif Buse Konseri ile son bulacak
Festivalimizde Çameli  Belediyesi olarak öncelikli hedefimiz bölgemizin zenginliklerini ülke genelindeki hemşehrilerimizle paylaşmak ve turizm potansiyelimizi arttırmaktır. Ayrıca, halkımızla bir araya gelmek, hemşerilerimizin kaynaşmasına vesile olmak, kültürümüzü birlikte yaşamak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak da hedeflerimiz arasında yer alıyor Festivalde 7'den 77'ye her vatandaş için çeşitli etkinliklerin yer aldığı bu yıl da dolu dolu geçecek. Etkinliklerde birçok sosyal ve kültürel aktivite yer alıyor Başkan Arslan Tüm Herkesi  Çameli’ne davet etti.

295816036_421318473366890_3594059879289228665_n