Bu yıl yağışların geç gelmesiyle sezona geç başlayan çıntar sezonu, son haftalarla sağanak yağışların artmasıyla birlikte dağlık ve ormanlık alanlarda bereketlendi. Kilosu 100 ile 180 TL arası değişen lezzetiyle eti aratmayan çıntar için çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşlar çıntar toplamaya çıkıyor. İlçe halkı ile birlikte Denizli merkez, Antalya, Burdur ve Muğla illerinden gelen vatandaşlarla ilçede görülen değişik araç plakaları adeta çıntar turizmine dönüştü. Çevre il ve ilçelerden özellikle çıntar yemek için ilçeye gelen vatandaşlar restoranlarda porsiyonuna 80 TL ödediği belirtildi.

cintar-1-2

Çameli İlçesi Belevi Mahallesi’nden çıntar avcısı Hüseyin Eriş ve arkadaşları, yağışlı havanın ardından çıntar aramaya koyuldular. Ormanlık alanlarda bitki örtüsünün altında çıntar arayan ekip 40 kilo çıntar topladı. Topladıkları çıntarların bir kısmını dağda pişirerek yiyen ekip daha sonra kalan çıntarları evlerine götürdü.

cintar-4

Diğer taraftan, Tahsin Tunay isimli vatandaş topladığı 12 kova çıntarı aracıyla evine getirerek bir kısmını kendisi için bir kısmınıda satarak aile bütçesine katkı sağlamak için satacağı belirtildi.

Çıntarın çoğalması ile birlikte hafta sonu Çameli’de yoğunluk yaşanacağı vatandaşların çıntar toplamak için ormanlık alanlara çıkacağı tahmin ediliyor.