Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Çal Devlet Hastanesinin Biyokimya Laboratuvarı yenilenerek hizmete girdi.

2001 yılında hizmet vermeye başlayan Çal Devlet Hastanesi Biyokimya Laboratuvarı çağın gereksinimlerine uygun olarak yenilenerek Çal halkının hizmetine sunuldu.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, Çal Devlet Hastanesi’nde Biyokimya Laboratuarında yapılan düzenlemelerle Çal ilçesinde daha iyi sağlık hizmeti vereceklerinin altını çizen Öztürk şöyle devam etti: “Geçtiğimiz haftalarda başlattığımız Kardeş Hastane Uygulamasıyla ilçe hastanelerimizin Görüntüleme ve Laboratuar Hizmetlerini merkezde bulunan hastanelere bağlamıştık. Bu bağlamda Denizli Devlet Hastanesi Çal Devlet Hastanesi’nin kardeş hastanesi olmuştu. Bu sayede daha önceden Çal ilçesinde yapılamayan tüm kan tahlilleri yapılabilecek. Sonuçlar da online olarak direk muayene olduğunuz hekimin bilgisayarında gözükebilecek. İlçede kanınızı aldırdıktan sonra başka hiçbir yere gitmeden yine sonucunuzu hekiminizden öğrenebileceksiniz. Ayrıca Çal Devlet Hastanesi Laboratuarını fiziki anlamda düzenleyerek Çal halkının daha konforlu, daha kaliteli hizmet almasını sağladık” dedi.